Weekend de iarna in Bucuresti – Ce poti vizita in capitala?

Capitala tarii noastre se numara printre cele mai apreciate destinatii de vacanta de la nivel national si european. Denumit simbolic “Micul Paris”, Bucurestiul este un loc in care nu te poti plictisi niciodata, indiferent de anotimp.

Fie ca iti doresti sa savurezi un cappucinno la un restaurant chic sau sa descoperi mai mult  din arhitectura stradala, un weekend in acest oras este mereu o idee buna. Daca nu ti-ai planificat un itinerariu, iti venim in ajutor cu locatii cat se poate de interesante, pe care nu le poti rata in Bucuresti.

1. Strada Lipscani 

Temperaturile peste medie ce au fost inregistrate in aceasta luna te imbie sa iei la pas strazile celebre din Bucuresti, printre care se numara si Strada Lipscani.

Sursa: Strada Lipscani din Bucuresti 

Aflata in Centrul Istoric, Strada Lipscani a fost un loc de promenada inca din cele mai vechi timpuri, iar arhitectura te duce cu gandul la familiile nobiliare ce isi petreceau serile sub cerul instelat, plimbandu-se cu multa eleganta pe strada frumos amenajata.

Stiai ca, in vremurile de altadata, aceasta era cunoscuta si sub titulatura de „Ulita Mare”? Vorbim despre un important centru economic al vremii, avand in vedere ca pe aceasta strada se aflau pravaliile unor negustori sarbi, greci, bulgari si romani.

2. Strada Biserica Amzei 

Una din strazile incarcate de istorie din Bucuresti este Strada Biserica Amzei. De ce afirmam acest lucru? Ei bine, pe aceasta strada se afla imobilul lui Ioan Slavici. Marele autor l-a gazduit o vreme si pe Ion Creanga in locuinta sa.

Se pare ca vorbim despre o strada a artistilor, dat fiind faptul ca si apartamentul lui Nichita Stanescu se afla tot pe Strada Biserica Amzei.


Sursa: Strada Biserica Amzei 

3. Parcul Herastrau 

Pe langa arhitectura, in Bucuresti poti sa te bucuri si de unul dintre cele mai frumoase parcuri din intreaga tara. Este vorba despre Parcul Herastrau, a carei suprafata de peeste 110 hectare este cu adevarat impresionanta.

Fie ca este iarna sau vara, nu poti rata acest loc plin de farmec, o adevarata oaza a naturii intr-un centru urban foarte aglomerat.


Sursa: Cele mai frumoase parcuri din Bucuresti 

4. Muzeul Colectiilor de Arta 

Un adevarat centru cultural. Asa poate fi denumit orasul Bucuresti, avand in vedere existenta a numeroase muzee cu intrare gratuita. Din punct de vedere geografic, cladirea este amplasata pe Calea Victoriei Nr.111. La momentul actual, exista 3 corpuri ale imobilului, fiecare gazduind cate o colectie vasta.

Vei putea admira lucrari de arta romaneasca moderna, pictura, sculptura, grafica, arta decorativa orientala si occidentala. Intrarea este gratuita in prima zi de miercuri a fiecarei luni, deci daca te afli in acea perioada in Bucuresti, nu ezita sa faci o scurta vizita muzeului.

Sursa: Muzeul Colectiilor de Arta 

Citeste si : Top 10 muzee din Bucuresti ce merita vizitate 

Prin urmare, un weekend in Bucuresti se dovedeste a fi cea mai buna idee pentru inceputul de an. Te poti relaxa si poti vizita numeroase obiective turistice de renume national, in zilele tale libere.