Sezonul estival deja ramane o amintire. Acum este momentul sa iti indrepti atentia catre alte locatii potrivite in raport cu sezonul de toamna. Ce ai zice sa petreci cateva zile in partea nordica a tarii, la Sovata? Stiai ca zona poarta denumirea simbolica de "Perla statiunilor balneoclimaterice din Transilvania?" Aceasta titulatura se datoreaza atat calitatii namolului, a aerului ozonat si existentei numeroaselor lacuri helioterme din statiune.



Sursa: Hotel Bradet Sovata 


Din punct de vedere geografic, Sovata este localizata pe cursul superior al raului Tarnava Mica, chiar la poalele muntilor Gurghiu. Poti petrece cateva zile la Sovata si sa te bucuri de natura, indiferent de sezon. Vorbim despre o locatie cu un istoric indelungat. Prima datare a acesteia a avut loc in anul 1597, insa devine statiune balneoclimaterica abia in anul 1850.

Popularitatea statiunii se datoreaza numeroaselor lacuri heliotermice, dintre care amintim Lacul Ursu, Lacul Alunis, Lacul Verde, Lacul Mierlei.

 

Inconjurata de dealuri, statiunea este considerata a fi un adevarat colt de rai pentru turistii din toate colturile tarii, dar si din strainatate. Si vremea este prietenoasa cu turistii, temperaturile fiind moderate. Verile racoroase si iernile blande sunt pe placul amatorilor de calatorie.

 

Lacul Ursu 


Sursa: Obiective turistice Sovata 


Supranumit și "Marea Moarta a Europei", lacul este unic la nivel mondial. Ce il diferentiaza? Apa din acest lac inregistreaza cea mai mare concentratie de sare. Faptul ca este inconjurat de padure ii da un farmec aparte. Cu o suprafata de peste 40.000 mp, este cel mai mare lac helioterm din Europa.

 

Te intrebi deseori ce poti face intr-un weekend la Sovata? Ei bine, relaxarea este cuvantul cheie ce iti poate descrie cel mai bine sejurul. Nu uita ca este vorba despre o statiune balneoclimaterica, unde iti poti trata diferite afectiuni, cum ar fi bolile inflamatorii, ginecologice sau cardiovasculare.

 

Daca te afli in Sovata, poti avea in vedere si vizitarea unor atractii turistice ce se afla în apropiere, cum ar fi Muntele De Sare. Muntele De Sare se afla in Praid, fiind o arie protejata la nivel mondial. Potrivit specialistilor, sub munte se afla cel mai mare zacamant de sare din Romania. Muntele De Sare este o atractie turistica importanta din zona, mai ales datorita formei sale de ciuperca.

Citeste si : Despre Salina Praid 



Sursa: Muntele de Sare, Praid 


Mocanita de pe ruta Sovata - Campul Cetatii a fost reabilitata de curand. In afara de plimbarea minunata pe care ti-o ofera, mocanita reprezinta totodata si un obiectiv turistic istoric. 

Pe durata a o ora si 45 de minute vei face o calatorie in timp si te vei simti ca in anii '80.



Sursa: Mocanita Sovata - Campu Cetatii 


Interesante sunt si unitatile de cazare din Sovata, ce iti asigura tot confortul de care ai nevoie. Ba mai mult, unele hoteluri sunt prevazute si cu centre de tratament. In centre se desfasoara diferite tehnici, cum ar fi kinetoterapia, hidroterapia sau electroterapia. Asadar, statiunea Sovata pare a fi cea mai buna alegere a lunii Septembrie. Mica statiune balneoclimaterica este o adevarata incantare pentru turistii de toate varstele. 



Sursa: Bazele de tratament balnear din Sovata