Viziteaza obiectivele turistice existente in Caras-Severin!

Zona vestica a Romaniei este cat se poate de interesanta din punct de vedere turistic. Ca si suprafata, Caras-Severin se afla in topul celor mai mari judete din intreaga Romanie dupa Timis si Suceava, ceea ce inseamna ca are foarte multe atractii turistice care merita vizitate.

Muzeul Locomotivelor cu Abur se afla in Resita, oras ce reprezinta resedinta judetului. Este vorba de o locatie inedita, unde exista o intreaga colectie de locomotive cu aburi. Vizitatorii pot observa peste 16 astfel de modele, printre care se numara si una dintre primele locomotive ce au fost create in sud-estul Europei, model ce poarta denumirea de „RESICZA”.

Vorbim despre creatia inginerului scotian John Haswell, avand o lungime de aproximativ 4.48 m.

Sursa: Muzeul de locomotive Resita 

In Resita se afla si Muzeul Banatului Montan, fiind considerat a fi unul dintre obiectivele turistice de renume ale zonei.

Turistii ce aleg sa viziteze muzeul vor avea parte de o colectie impresionanta, admirand peste 76.000 de exponate.

Cele mai multe piese fac parte din domeniul arheologic si au fost descoperite in urma cercetarilor efectuate in Berzovia, Gornea si Varadia.

Remarcabile sunt si exponatele ce ilustreaza istoria industriala din ultimele secole ale judetului Caras-Severin. Ba mai mult, persoanele pasionate de etnografie vor regasi aici o colectie unica de 570 de piese ce apartin portului traditional banatean.

Sursa : Muzeul Banatului Montan 

Pe langa atractiile turistice de tip cultural, intreg judetul este apreciat in randul vizitatorilor datorita cadrului natural.

Lacul Ochiul Beiului se afla in topul preferintelor turistilor, aflandu-se in Parcul National Cheile Nerei. Apa cristalina, aerul curat si vegetatia luxurianta transforma aceasta locatie intr-una de poveste.

Din punct de vedere geologic, lacul este carstic si nu ingheata niciodata pe durata lunilor de iarna.

 Sursa: Ochiul Beiului 

In imediata apropiere a lacului se afla si Pestera Lacul Dracului. Lacul calcaros a iesit la suprafata in momentul prabusirii tavanului pesterii ce il adapostea. Cu o adancime de aproximativ 12 m si o suprafata de 700 mp, acesta este considerat a fi cel mai mare lac carstic din Romania. Pestera este deseori inundata cand ploua torential, iar apele Nerei ajung aici prin galeriile subterane.

Sursa: Lacul Dracului 

Baile Herculane se afla la doar 25 de km de granita judetului Caras-Severin cu Serbia. Statiunea este foarte cunoscuta in randul turistilor romani, avand o istorie indelungata.

Vorbim despre cea mai veche statiune balneara din intreaga lume, dat fiind faptul ca atestarea documentara a acesteia ar fi avut loc in anul 153.

Conform statisticilor, un numar impresionant de turisti ajung anual in aceasta statiune, atat pentru a se relaxa, cat si pentru a beneficia de diferite tratamente balneare.

Apele minerale sunt folosite tocmai pentru proprietatile lor vindecatoare, tratand unele afectiuni: reumatismul cronic, diabetul zaharat, boli ale sistemului locomotor, etc.

Sursa: Baile Herculane 

Asadar, observam cat de frumoasa este zona Banatului, fiind destinatia perfecta pentru urmatorul tau concediu. Fie ca alegi sa vizitezi Baile Herculane sau sa te bucuri de atractiile turistice din Caras-Severin, vei avea parte de o experienta unica.