Iata-ne ajunsi si in ultima luna de toamna, iar petrecerea de Halloween abia s-a incheiat. Totusi, exista unele obiective turistice din tara ce merita a fi puse pe lista ta de calatorie in aceasta luna, iar printre acestea se numara si Castelul Bran. Se pare ca misteriosul castel transilvanean a atras atentia chiar si celor mai importanti oameni de afaceri ai lumii, ce si-au rezervat cateva zile pentru se bucura de frumusetea acestui loc.

Sursa:  Castelul Bran, una dintre cele mai faimoase destinatii turistice din Romania 

Din punct de vedere geografic, splendidul monument istoric este amplasat pe o stanca din Pasul Bran-Rucar, la doar 30 de km de orasul Brasov.

In societatea contemporana, Castelul Bran gazduieste un muzeu impresionant, iar cele patru etaje ale sale sunt vizitate anual foarte multi turisti.

Turistii din toate colturile lumii aleg sa viziteze Romania tocmai pentru ca sunt fascinati de legenda Contelui Dracula. Cu un istoric de peste 600 de ani, castelul are o valoare inestimabila pentru patrimoniul tarii.

Stiai ca prima atestare a acestuia a avut loc inca din anul 1377? Se pare ca Regele Ungariei, Ludovic I de Anjou a  fost cel care a emis actul ce oferea brasovenilor posibilitatea de a construi la Bran o cetate de piatra.

 Sur

Sursa: Castelul Bran 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca la data de 1 decembrie 1920, Bran-ul este donat Reginei Maria de catre Consiliul orasenesc al Brasovului. Acest fapt se datoreaza mai ales contributiei acesteia la infaptuirea Marii Uniri din anul 1918.

Intre anii 1920-1927, Castelul de la Bran a cunoscut totodata si perioada sa de glorie, fiind resedinta regala preferata a Reginei Maria. Principesa Ileana este cea care primeste proprietatea dupa trecerea in nefiinta a reginei, iar urmasul sau din zilele noastre este Dominic de Habsburg.

Mitul Contelui Dracula este cel care a transformat castelul intr-o adevarata atractie turistica pentru turistii din strainatate. Potrivit romanului de fictiune “Dracula”, la Bran ar fi salasluit un vampir, vreme de sute de ani. Legenda sau nu, se spune ca Vlad Tepes, unul dintre cei mai cunoscuti domnitori ai tarii noastre ar fi cel supradenumit “vampirul”, ca urmare a tehnicilor sale nemiloase ce le aplica inamicilor sau tradatorilor.


Sursa: De vizitat locatii in Bran 

Natura a fost foarte generoasa cu intreg judetul Brasov, iar Bran-ul nu face exceptie. Se spune ca ar exista si un pasaj secret la Castelul Bran, vechi de sute de ani.

Sursa: Castelul Bran, obiectiv turistic 

Interesant este si faptul ca Domeniul Bran este alcatuit totodata si din Parcul Regal cu cele doua lacuri, Casa Principesa Ileana sau Casa de ceai.

Sursa : Scurt tur al Castelului Bran 

Arhitectura Castelului Bran este unica, remarcandu-se pavimentul de caramida, boltile de piatra si tavanele din lemn. Zidurile groase au trecut proba timpului, fiind inca intr-o stare buna.

Asadar, putem afirma faptul ca la Bran exista unul dintre cele mai frumoase castele a Romaniei. Viziteaza si tu acest monument istoric si bucura-te de ultima luna de toamna, asa cum se cuvine. 

Citeste si : Ai vizitat pana acum Muzeul Satului din Bran?