Tara noastra este remarcabila din punct de vedere turistic. Varietatea formelor de relief, clima temperat continentala si traditiile, toate acestea te fac sa iti doresti sa descoperi cat mai multe zone fascinante din Romania.

Ai auzit de micul sat cu specific transilvanean, Viscri? Desi populatia sa nu este mai mare de cateva sute de locuitori, intreaga zona este vizitata anual de zeci de mii de turisti.

Sursa: Satul Viscri, unde se afla si ce poti vizita 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Viscri se numara printre obiectivele turistice ce apartin Patrimoniului Mondial UNESCO.

Inca de cand ajungi aici, vei avea senzatia ca te afli intr-un muzeu etnografic in aer liber. Orice casuta pare ca are o poveste, iar localnicii sunt mereu dispusi sa iti povesteasca legendele zonei.

Din punct de vedere geografic, Viscri este un sat apartenent comunei Bunesti. Primele mentionari ale satului au fost inregistrate in secolul al XII-lea. Initial, pe aceste meleaguri au fost adusi secui, tocmai pentru a tine sub observatie granita din partea de est a regatului. Denumirea localitatii este de origine maghiara si provine de la celebrul lacas de cult realizat din calcar de culoare alb-verzuie.

Sursa: Satul Viscri din Brasov 

Odata cu trecerea timpului, secuii s-au mutat in Covasna, iar satul a fost populat de catre taranii sasi.

Viscri a atras atentia turistilor din intreaga lume, dupa ce chiar Printul Charles si-a achizitionat o casa aici. Fascinat de peisajele pitoresti si de traditiile stramosesti, acesta a vizitat deseori Romania, alegand sa petreaca timp in satul Viscri.

Principala atractie turistica locala este reprezentata de biserica fortificata sateasca, ce te duce cu gandul la cetatile medievale de altadata. Ba mai mult, ai posibilitatea sa urci pana in varful turnului bisericii, de unde privelistea este de-a dreptul fascinanta.

Elementele de cultura si civilizatie pot fi admirate de catre vizitatorii muzeului din satul Viscri. Poti afla informatii cat se poate de interesante despre organizarea comunitatii rurale si vei putea admira lazi vechi, unelte si alte piese de mobilier vechi de sute de ani.


Sursa: Ati fost la Viscri?

Vacanta de vara este prilejul potrivit pentru ca tu sa descoperi Colinele Transilvaniei. Ce ai zice sa te bucuri de o experienta inedita si sa te cazezi intr-o casa saseasca? Poti avea parte de tot confortul de care ai nevoie, mai ales pentru ca vechile imobile au fost reconditionate intr-o maniera de exceptie, pastrandu-si totodata farmecul de altadata.

In societatea moderna, ritmul vietii este destul de alert. Rareori gasesti cateva clipe in care poti avea parte de liniste. La Viscri, linistea este cuvantul cheie ce descrie cel mai bine intreaga zona. Vei auzi doar ciripitul pasarelelor, fosnetul frunzelor sau cardurile de vaci ce pasesc agale spre casa. Doar gandindu-te la aceste cuvinte, iti vine in minte copilaria petrecuta la bunici si cat de frumoasa era viata in acei ani.

Uita de traficul marilor orase si acorda-ti cateva zile in inima Transilvaniei, la Viscri. Vei avea parte de clipe de neuitat, intr-o locatie unica. 

Citeste si : Top 10 obiective turistice in Brasov