Orice pasionat de calatorie a auzit cel putin o data in viata de frumusetile Banatului. Este vorba despre o zona captivanta, iar vizitatorii sunt fascinati de cultura si etnografia locala. Obiectivele turistice sunt amplasate intr-un cadru natural deosebit, ceea ce le pune in evidenta arhitectura.

Sursa: Toamna in Banat 

1. Timisoara 

“Mica Viena” te va impresiona si in toamna acestui an, iar daca inca nu ai descoperit frumusetile Timisoarei, atunci trebuie neaparat sa iti rezervi cateva zile pentru un mic sejur pe plaiuri banatene.

Cunoscuta noua si sub denumirea de „Orasul de pe Bega”, Timisoara este destinata de vacanta pe care ti-o recomandam in luna Octombrie si nu numai. Poti vizita Piata Unirii, Cazinoul Militar, Parcul Rozelor si Rezervatia Ornitologica Satchinez.

 

Sursa: Toamna in Timisoara 

Citeste si : Cinci atractii turistice de vizitat in Timisoara 

2. Insula Ostrov 

Sursa: Insula Cailor Salbatici 

In Banatul Montan exista numeroase locuri parca desprinse din povesti, iar unul dintre acestea este Insula Ostrov. Intr-o lume agitata, tot ce iti doresti este sa ajungi intr-o zona linistita, departe de forfota marilor orase. Insula Ostrov este apreciata datorita faptului ca aici s-a pastrat cadrul natural salbatic. Aici este habitatul a peste 100 de cai salbatici, ce pot fi zariti deseori pascand.

3. Pestera Comarnic

Sa vizitezi o pestera poate fi o activitate foarte interesanta de care te poti bucura in lunile de toamna. Propunerea noastra de astazi este pestera Comarnic, ce se afla in topul celor mai frumoase astfel de atractii turistice din tara noastra. Cu o lungime de aproximativ 6200 de metri, aceasta este localizata in Muntii Anina, din judetul Caras-Severin.

 

Sursa: Pestera Comarnic, cea mai spectaculoasa si salbatica din Banat 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca pentru a ajunge la acest obiectiv turistic trebuie sa parcurgi un traseu prin padure. O idee foarte buna in sezonul de toamna, cand covorul multicolor de frunze te va impresiona prin diversitatea sa. Prezentarea pesterii este efectuata de catre un ghid, iar pe parcursul a celor 2 ore vei fi captivat de frumusetea acesteia.

4. Calea ferata Oravita - Anina

Stiai ca aceasta este cea mai veche linie ferata existenta la momentul actual in partea sud-estica a Europei? Calea ferata montana traverseaza cele mai frumoase locuri din Banat, fiind pusa in functiune inca din anul 1869. Pe parcursul a celor 33 de km vei auzi sunetul rotilor si vei putea admira natura in toata splendoarea ei. Timp de 2 ore vei uita de tehnologie si vei utiliza telefonul doar pentru a surprinde cateva cadre unice.

Sursa: Calea Ferata Oravita - Anina

Prin urmare, partea vestica a Romaniei este foarte frumoasa. Turismul banatean ii surprinde chiar si pe cei mai pretentiosi vizitatori. Fie ca ai ajuns sau nu in aceasta parte a tarii, o noua vacanta in vest este o idee excelenta pentru aceasta perioada a anului, cand spectacolul naturii este in plina desfasurare.