Vatra Dornei se numara printre cele mai apreciate statiuni turistice montane din intreaga Romanie. Indiferent de sezon, nu poti decat sa ramai fermecat de frumusetea naturala a meleagurilor bucovinesti.

Sursa: Vatra Dornei 

Din punct de vedere geografic, orasul-statiune se afla in partea de nord a tarii, in depresiunea intramontana a Dornelor.

Cunoscuta inca din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea datorita izvoarelor minerale vindecatoare, Vatra Dornei este o localitate de renume national.

Ai calatorit cel putin o data in viata in Bucovina, dar nu ai vizitat si Vatra Dornei? Atunci trebuie sa iti planifici un nou sejur pentru a descoperi in profunzime atractiile locale existente in „Perla Bucovinei”.

Nu este de mirare faptul ca Vatra Dornei reprezinta destinatia de vacanta a multor turisti. Daca ar fi sa luam in considerare cadrul natural, mancarurile traditionale, drumetiile montane si tratamentele balneoclimaterice, am putea spune ca vorbim despre un mic colt de Rai.


Sursa: Vatra Dornei, locuri spectaculoase si activitati turistice 

Orasul a fost mentionat pentru prima oara in anul 1410, avand o istorie indelungata. Dupa al Doilea Razboi Mondial, au loc proiecte de reabilitare si modernizare a principalelor obiective turistice din statiune. Pana in anul 1989, orasul Vatra Dornei s-a bucurat de o dezvoltare spectaculoasa din toate punctele de vedere.

Exista foarte multe posibilitati de relaxare si de cunoastere a specificului local. Indiferent de varsta, turistii ce ajung in Vatra Dornei nu se vor plictisi.

Cum ar fi sa ai parte de o plimbare in inima muntilor? Suna de-a dreptul interesant pentru cei ce isi doresc sa se reconecteze cu natura. In Vatra Dornei sunt numeroase trasee montane special create pentru toate categoriile de persoane, avand in vedere ca au diferite grade de dificultate. Poti alege sa explorezi padurile aflate la poalele Muntilor Suhard sau Giumalau.

Potrivit cercetatorilor, plimbarile in aer liber au un impact pozitiv asupra sanatatii noastre. Aerul curat de munte nu doar ca oxigeneaza creierul, insa ajuta si la intarirea imunitatii.


Sursa: Vatra Dornei 

Ti-ai dorit mereu sa incerci lucruri noi si sa iti descoperi pasiunile? Atunci ai putea lua parte la o sedinta de echitatie. Odata ajuns pe meleaguri bucovinene, vei putea sa iei cateva lectii de calarie. Suna grozav, nu-i asa?

Aflandu-ne in plin sezon de vara, natura este de-a dreptul ravasitoare. Pe pajistile montane infloresc diferite specii de plante, iar peisajele sunt desprinse parca dintr-un cadru idilic.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Vatra Dornei este un tinut spectaculos in orice sezon. Daca in timpul verii se remarca prin flora diversa, pe durata lunilor de iarna zona este impresionanta datorita traditiilor ce se pastreaza din generatie in generatie. Plimbarile cu sania, bucatele delicioase si sporturile de iarna fac deliciul tuturor turistilor.

Toate acestea fiind zise, partea de nord a tarii este pur si simplu minunata. Daca iti doresti sa uiti de aglomeratia din marile orase si sa te bucuri de simplitatea naturii, alege sa vizitezi tinuturile Dornei si nu vei regreta.

 

Sursa: Cele mai frumoase locuri din muntii Calimani  

Citeste si : Top atractii in judetul Suceava