Ai zile cand ti-ai dori sa te trezesti si sa te bucuri de un peisaj de poveste, departe de agitatia marilor orase? Ce ai zice de cateva zile in Vama Veche?

Sursa: Vama Veche, Constanta 

Localizata in partea sudica a litoralului romanesc, localitatea Vama Veche este un loc de poveste, unde natura si-a pastrat specificul.

Denumirea zonei nu este intamplatoare, avand in vedere faptul ca se afla la granita cu Bulgaria.

Initial, Vama Veche reprezenta doar un mic sat pescaresc, insa incepand cu anii 1970, a inceput sa atraga atentia studentilor de la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca. Acestia au ales sa se intruneasca la Vama Veche si sa petreaca lunile de vara pe acest taram de poveste.

Treptat, a devenit un adevarat paradis al tinerilor non-conformisti ce isi doreau sa petreaca pana in zorii zilei pe plaja salbatica.

Sursa: Pura Vida Beach, Vama Veche 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Vama Veche este locul unde simti libertate si fericire, unde iti poti regasi linistea interioara.

Aici poti avea parte de o serie de activitati cat mai interesante, printre care se numara si dansul pe plaja la rasarit. Plaja deloc aglomerata, razele soarelui ce se revarsa asupra marii si cerul senin, toate acestea transforma Vama Veche intr-un loc unic.

Daca ajungi la mare, atunci nu iti ramane decat sa servesti masa la o cherhana, pentru a te bucura de gustul inconfundabil al preparatelor din peste, asezonate cu legume delicioase si cu inconfundabilul sos de usturoi.

Vama Veche este un sat cu un istoric indelungat, daca este sa avem in vedere unele monumente de cultura si civilizatie ce se regasesc aici.

Sursa: Pura Vida Beach, Constanta 

Cetatea Histria este cel mai bun exemplu in acest sens, fiind o adevarata capodopera. Intemeiata in anul 657 de catre colonistii de origine greaca ce au ajuns la Malul Marii, cetatea functiona drept port in vremurile de demult.

Muzeul Arheologic Callatis a fost creat tocmai pentru a prezenta vizitatorilor expozitia permanenta de obiecte de origine greaca si romana. 

Diversitatea este cuvantul ce descrie cel mai bine Vama Veche, avand in vedere faptul ca aici exista si un lacas de cult ce a fost construit in anul 2000. Uneori, turistii isi doresc sa ia parte la slujba de Liturghie ce se organizeaza in zilele de duminica.

Sursa: Biserica, Vama Veche 

Se spune ca in Vama Veche distractia nu se opreste niciodata, iar cluburile de noapte reprezinta un punct de interes pentru tinerii dornici de petrecere.

In fiecare an, in Vama Veche se organizeaza si festivaluri de muzica rock, la care participa un numar impresionant de persoane. Fie ca esti sau nu un impatimit al acestui stil muzical, atmosfera in sine te duce cu gandul la vacanta si vei resimti o stare de bine.

Asadar, litoralul Marii Negre este cat se poate de divers, deci daca nu iti plac plajele aglomerate din Mamaia sau Eforie te poti retrage in Vama Veche. Acum este momentul sa petreci ultimele zile din sezonul estival intr-o maniera cat mai ingenioasa.

Citeste si: Redescopera frumusetile litoralului romanesc, in 2022!