Judetul Prahova se remarca printr-un relief cat se poate de variat, de la zone montane (Muntii Bucegi, Muntii Ciucas, Muntii Baiului, Muntii Grohotis) in partea nordica, la zone de deal in centru (dealuri subcarpatice) si zone de campie, in sud (Campia Romana).

Practic, vorbim despre o zona a Romaniei cu o multitudine de locatii interesante, deci reprezinta o destinatie de calatorie cat se poate de inspirata.

Printre obiectivele turistice ce se regasesc pe Valea Prahovei se numara si Cabana Gura Diham. Localizata pe unul dintre cele mai cunoscute trasee din Busteni, a fost vizitata de zeci de mii de turisti, de-a lungul anilor.

Traseul strabatut pana la cabana este de-a dreptul uimitor, deoarece ne aflam la o altitudine destul de mare, in inima naturii, intr-un loc fara poluare.

Padurile de conifere ce se afla in imediata apropiere a Cabanei Diham transforma peisajul intr-unul fascinant.

Cabana Diham are un istoric indelungat, fiind construita inca din anul 1910, avand initial rolul de han.

 

Sursa: Traseu in Muntii Bucegi

Tot in Prahova este situata si Cascada Caraiman, fiind un obiectiv turistic de o mare importanta. Aflata pe versantul opus al Vaii Jipului, cascada Caraiman este un adevarat monument al naturii.

Castelul Cantacuzino este localizat pe Valea Prahovei, in statiunea Busteni. Acesta este format din 4 corpuri: vila administrativa, capela, pavilionul central si pavilionul de servicii.

In ceea ce priveste designul interior, de remarcat sunt urmatoarele elemente: picturile ornamentale, plafoanele casetate, vitraliile, balustradele, pardoselile decorate cu gresie.

Sursa: Castelul Cantacuzino

In imediata apropiere a castelului se regaseste un parc imens, cu alei frumos amenajate, pe care turistii se pot plimba in voie.

In sala de primire este expusa colectia de heraldica, ce contine stemele fiecarei familii boieresti care era inrudita cu familia Cantacuzino.

Construit in anul 1910, Castelul Cantacuzino se afla in posesia Printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, o persoana foarte bogata.

Pe Valea Prahovei exista mai multe monumente istorice, cu o valoare culturala pentru neamul romanesc. Spre exemplu, in orasul Busteni, se afla Crucea Eroilor Neamului, zidita intre anii 1926-1928, din dorinta Majestatii Regina Maria.

Manastirea Caraiman este amplasata chiar in mijlocul muntilor Caraiman, fiind vizitata anual de catre o multitudine de turisti. Conform legendelor, acest lacas de cult este binecuvantat, deci rugamintile credinciosilor sunt indeplinite.


Sursa: Manastirea Caraiman

In orasul Campina din Prahova, se afla Castelul Iulia Hasdeu, denumit simbolic si ca “Templul Spiritului”.

Castelul a fost zidit la initiativa istoricului Bogdan Petriceicu Hasdeu, ca un omagiu adus fiicei sale, Iulia.

Iulia a murit la o varsta foarte frageda, de doar 19 ani, suferind de tuberculoza. Conform legendei, se spune ca Iulia a comunicat cu tatal sau, prin intermediul spiritismului.

Casa de Vanatoare Foisor din Sinaia este un simbol al intregii regiuni, fiind considerata a fi un adevarat monument istoric al Romaniei.

In zilele noastre, aceasta se afla in Patrimoniul Statului Roman, avand o vechime considerabila.

Imobilul a servit chiar si drept resedinta a Regelui Carol I, intre anii 1930-1940. In prezent, nu este insa deschis publicului la interior, dar totusi poate fi vizitat si admirat.

Casa Memoriala George Enescu din Sinaia poate sa fie vizitata, in orice moment din an. George Enescu, un cunoscut artist, si-a stabilit aici resedinta, iar imobilul este considerat a fi un adevarat punct de atractie, pentru turistii ce ajung in aceasta zona.

Asadar, observam ca Romania este o tara cu un potential turistic foarte mare, iar Valea Prahovei se afla in topul preferintelor turistilor, ce revin an de an pe aceste taramuri, pentru a se bucura de un concediu placut.