Toamna este un sezon al schimbarilor. Cu fiecare zi ce trece, peisajele incep sa capete o tenta aurie. Se spune ca toamna este anotimpul sufletului, cand te reconectezi cu natura. 

Ce ar fi sa ai parte de cateva zile doar pentru tine? La Geoagiu-Bai iti poti regasi echilibrul si iti vei reincarca bateriile pentru lunile ce urmeaza. Daca nu ai auzit de aceasta statiune balneoclimaterica, acum este momentul sa iti faci bagajele si sa pornesti intr-o noua aventura pe plaiurile Hunedoarei.Sursa: Geoagiu Bai 


Aflata la o altitudine de aproximativ 350 de metri, statiunea este localizata in partea sud-estica a muntilor Apuseni, chiar la poalele Muntilor Metaliferi. In ceea ce priveste istoricul sau, este bine de stiut faptul ca apele termale au inceput sa fie folosite din ce in ce mai mult inca de la mijlocul secolului al XVI-lea. Se pare ca si membrii regalitatii ungare au fost impresionati de puterea vindecatoare a acestor izvoare. Regina Isabela, sotia regelui Sigismund Zapolya utiliza cu regularitate apa termala de la Geoagiu-Bai. 

 

In ceea ce priveste clima, aceasta se caracterizeaza prin ierni blande si veri placute. Temperatura medie anuala este de 9.8 grade C, fiind ideala pentru turistii ce aleg sa viziteze aceasta zona a tarii.

 

Vegetatia impresionanta este unul dintre motivele pentru care statiunea este vizitata de catre foarte multi turisti. Padurile de stejar, fag si brad nu doar ca transforma locul intr-un colt de rai, ci imbunatatesc totodata si calitatea aerului.

 

Vrei sa te trezesti si sa inspiri aer ozonat in timp ce iti servesti cafeaua? Atunci Geoagiu-Bai este cea mai buna varianta pentru tine!Sursa: Geoagiu Bai 


Popularitatea statiunii este data de catre existenta unor factori naturali terapeutici. Apele minerale au un continut ridicat de microelemente, fiind benefice in tratarea numeroaselor afectiuni. Daca suferi de afectiuni reumatismale, ginecologice sau pur si simplu iti doresti sa ai o imunitate mai ridicata si sa nu racesti in timpul iernii, ar fi bine sa iei parte la cateva sedinte de hidroterapie.

 

In apropierea stațiunii Geoagiu-Bai se afla si alte atractii turistice interesante.

Spre exemplu, la 45 de km se afla cetatea medievala Deva. Atestata inca din anul 1269, aceasta se afla pe Dealul Cetatii. Amplasarea strategica ofera turistilor o imagine panoramica asupra intregului oras. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca accesul pe Dealul Cetatii poate fi facilitat de existenta unei telecabine.Sursa: Cetatea Devei 


Citeste si: Cetatea Deva, judetul Hunedoara. De ce sa o vizitezi? 


La 55 km de Geoagiu-Bai se afla si Castelul Corvinilor, unul dintre cele mai frumoase castele din intreaga Romanie. Imobilul a fost construit in anul 1364. Castelul Corvinilor poarta titulatura de "ansamblu de arhitectura fortificata medievala", fiind recunoscut si la nivel international. 


Sursa: Castelul Covinilor, sapte minuni ale Romaniei 


Asadar, acum este momentul oportun sa descoperi mai mult din frumusetea tarii noastre. Statiunea Geoagiu-Bai te intampina cu numeroase surprize!