Vacanta in Bacau? Afla care sunt principalele obiective turistice!

Din punct de vedere geografic, orasul Bacau se afla in Moldova, iar partea vestica a judetului cuprinde si o parte din Carpatii Orientali.

Intregul judet se remarca prin cadrul natural deosebit, iar daca te afli in cautarea unei noi destinatii de vacanta, atunci ai putea sa il ai in vedere. Nimic nu este mai placut decat sa redescoperi orasele din Romania, sa le vizitezi la pas, bucurandu-te de peisaje, obiective turistice si numeroase activitati interesante.

Cu o istorie de peste 600 de ani, Bacaul ne ofera o multime de obiective turistice remarcabile.

Incepem cu Salina Drumul Sarii, ce se afla in Targu Ocna, unde galeriile subterane sunt de-a dreptul spectaculoase, fiind special amenajate pentru a avea parte de un moment de relaxare.

Stim deja ca aerul sarat este benefic in tratarea afectiunilor respiratorii, cat si pentru intarirea imunitatii. In interiorul minei de sare vom gasi atat spatii de joaca pentru copii, terenuri de fotbal, cat si un mic local cu terasa.

Totusi, punctul de atractie al salinei este reprezentat de cascada cu apa sarata, cat si lacul ce s-a format prin revarsarea ei.

Sursa: 7 motive sa vizitezi  Salina Targu Ocna

Castelul Rosu-Lilieci

Aflata in partea nordica a judetului Bacau, in localitatea Lilieci vom regasi un monument cunoscut sub numele de “Castelul Rosu”, iar denumirea acestuia provine tocmai de la faptul ca materialul din care a fost zidit este rosiatic.

Caramida rosiatica a rezistat foarte bine de-a lungul timpului, pastrandu-si proprietatile coloristice.

Sursa: Castelul Rosu din Hemeius 

Amplasat in incinta Parcului Dentrologic, acest castel reprezinta un adevarat reper arhitectural, iar asta se datoreaza balcoanelor realizate in stil baroc, ferestrelor boltite, cat si decoratiunile pilastrilor.

Ramanand tot in domeniul cultural, in Bacau exista si Palatul Stirbei din Darmanesti, ce a fost construit la ordinul lui Gheorghe Stirbei, pentru a servi drept resedinta familiala.

Palatul are in componenta o arie verde foarte vasta, ce deserveste drept parc, ce se continua cu zona forestiera ce duce spre muntele Nemira.

Cladirea este remarcabila, prin arhitectura deosebita ce a fost efectuata de catre Nicolae Ghika Didesti, avand scari ample si ziduri masive din piatra.

Sursa: Palatele Stirbey din Bacau 

Rezervatia Naturala Nemira reprezinta o arie protejata, datorita interesului prezentat la nivel national. Vorbim despre o zona salbatica de natura, intinsa pe mai bine de 3400 hectare, unde regasim paduri de conifere, dar si specii de flori ce sunt protejate prin lege.

Stim deja ca turismul ecologic se afla in plina dezvoltare, dat fiind faptul ca turistii sunt entuziasmati de apele limpezi ale Barzautei, unde se gasesc pastravi, cat si de padurile unde se aud boncanitul cerbilor in lunile de toamna.

Biodiversitatea este cuvantul cheie ce descrie cel mai bine Rezervatia Nemira, fiind un loc de-a dreptul impresionant.

Sursa: Itinerarii in Bacau 

Toate acestea fiind spuse, observam ca zona nordica a tarii este impresionanta, atat din punct de vedere al peisajelor, cat si a numeroaselor atractii turistice. Judetul Bacau este remarcabil din acest punct de vedere, devenind o locatie potrivita de vacanta.