Ne aflam in ultima luna de vara, cand foarte multe persoane aleg sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc. Nimic nu este mai placut decat sa te bucuri de plajele insorite si de apa marii.

Eforie Nord se numara printre statiunile cele mai vizitate de catre turistii din tara noastra. Din punct de vedere geografic, Eforie Nord se afla la doar 12 km de orasul Constanta.

Sursa: La Perla Bianca Residence, Eforie Nord 

Bazele de tratament existente in Eforie Nord au devenit apreciate atat in randul turistilor din Romania, cat si a celor de peste hotare. De ce sa nu imbini utilul cu placutul? Te poti bucura de efectele benefice ale balneoclimatologiei si poti avea parte si de o vacanta reusita.

Nu poate sa treaca vara fara ca tu sa vezi din nou Marea Neagra, al carei farmec este aparte. La momentul actual, statiunea se afla intr-un amplu proces de dezvoltare, schimbandu-si infatisarea in fiecare an. In afara de unitatile de cazare cu renume, apar noi pensiuni cochete sau vile moderne, gata sa intampine clientii cu tot confortul de care acestia au nevoie pentru a se simti rasfatati in vacanta.


Sursa: Cazare in Eforie Nord 

In ceea ce priveste istoria statiunii Eforie Nord, aceasta are legatura cu cea a statiunii Eforie Sud, avand in vedere ca acestea alcatuiesc o unitate administrativa. Incepand cu anul 1894, aici a fost creat un sanatoriu balneoclimateric. Peste 5 ani are loc inaugurarea primului hotel, Hotelul Movila.

Statiunea a avut alte denumiri de-a lungul timpului, printre care amintim „Carmen Sylva” si „Vasile Roaita”.

In ceea ce priveste plaja, putem afirma ca statiunea Eforie Nord prezinta o deschidere larga catre Marea Neagra. Plaja se intinde pe aproximativ 4 km, unde turistii pot sa fie rasfatati de razele soarelui si sa aiba parte de clipe de neuitat, alaturi de cei dragi.

Potrivit statisticilor, in Eforie Nord sunt disponibile aproximativ 19 mii de locuri de cazare, deci nu trebuie sa te mai ingrijorezi ca nu vei gasi o unitate potrivita pentru tine si familia ta.

Centrele de tratament reprezinta punctul forte al intregii regiuni, iar asta nu ne surprinde, avand in vedere faptul ca procedurile efectuate de catre pacienti au un efect benefic asupra starii lor de sanatate. Daca suferi de afectiuni reumatismale, afectiuni respiratorii, tulburari de circulatie sau boli ale sistemului nervos periferic, atunci ai gasit solutia.

Tratamentele se bazeaza pe factorii naturali (aerul puternic ionizat, apa sarata, cat si namolul extras din lacul Techirghiol). 

Sursa: Eforie Nord, Constanta 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca statiunea Eforie Nord se afla in topul destinatiilor de vacanta de pe litoral in vara acestui an. Unitatile de cazare de tip all inclusive, plaja bine intretinuta si frumusetea peisajelor i-a convins pe turisti.

Prin urmare, daca inca nu ti-ai planificat un mini sejur, acum este momentul sa iti indrepti atentia catre statiunile de la malul Marii Negre. Unde poate fi resimtita mai bine atmosfera de vacanta, daca nu pe o plaja? 

Citeste si : Concediu pe litoral? Afla care sunt cele mai interesante locatii.