“Daca timpul ar fi avut frunze, ce toamna!” Asa suna citatul lui Nichita Stanescu. Noi avem aceeasi parere, doar privind spectacolul naturii. Luna Octombrie este apogeul caderii frunzelor, iar daca inca nu te-ai decis asupra unei noi calatorii, nici o problema. Iti va fi mult mai usor sa iei o decizie, dupa ce vei afla care sunt locatiile unde toamna este cu adevarat speciala.

1. Sarata Monteoru 


Sursa: Sarata-Monteoru 

Ai auzit vreodata de aceasta statiune plina de farmec? Istoria este inca prezenta la orice pas in Sarata Monteoru, mai ales datorita faptului ca aici s-au efectuat numeroase cercetari arheologice ce au scos la iveala piese din vremea epocii de bronz.

Daca vei ajunge aici, vei observa ca exista izvoare minerale sarate, dar si paduri nesfarsite de tei, ce deja incep sa rugineasca sub mantia toamnei.

Din punct de vedere geografic, statiunea se afla la doar 23 de km de Buzau, ceea ce inseamna ca vei ajunge cu usurinta la destinatie. Ba mai mult, in imediata apropiere vei putea sa vizitezi si Vulcanii Noroiosi.

2. Targoviste 

Denumit simbolic si drept “locul unde s-a facut istorie”, acest oras este renumit datorita faptului ca are o valoare cultura si istorica inegalabila.

Citeste si : Atractii si obiective turistice in Targoviste 

Ceea ce nu stiu foarte multe persoane este faptul ca Targoviste a purtat statutul de capitala a Tarii Romanesti, vreme de aproximativ 300 de ani. Vlad Tepes, Mircea cel Batran sau Mihai Viteazul au fost cativa dintre domnitorii de renume ce au locuit la Targoviste.

Aflat la doar cateva ore de Bucuresti, Targoviste este locul in care poti vizita numeroase atractii turistice, dintre care amintim: Cetatea Domneasca, Turnul Chindiei, Casa Memoriala a lui I.L.Caragiale, dar si Curtea Domneasca.

 

Sursa: Curtea Domneasca din Targoviste 

Nu poti pleca din Targoviste fara a vizita si Manastirea Dealu, ce se afla in apropiere de oras. Vorbim despre un lacas de cult cu o arhitectura deosebita, fiind construit inca din secolul XV, la indemnul domnitorului Radu cel Mare.

Sursa: Manastirea Dealu

3. Parcul Cismigiu 

Sursa: Cismigiu, cea mai veche gradina publica a Bucurestiului 

Temperaturile prietenoase ne imbine sa petrecem mai mult timp in natura, iar daca ajungi in Bucuresti, noi iti propunem un loc aparte: Parcul Cismigiu. Peisajele de toamna te vor impresiona, iar daca mai respiri si aer curat, cu atat mai bine. O scurta plimbare in parc este mereu o idee buna, nu-i asa?

Interesant este si faptul ca Cismigiul este cea mai veche gradina publica din capitala, iar arborii de sute de ani sunt de-a dreptul incantatori. Nuantele de auriu, rosu sau caramiziu transforma parcul intr-o mica opera de arta a naturii, mai ales in luna Octombrie.

Prin urmare, deci ai tendinta sa calatoresti mai des in lunile de vara, afla ca acum este perioada din an cea mai potrivita pentru o noua excursie. Daca mai luam in calcul si numeroasele oferte existente, cu atat mai bine!