Turismul rural este din ce in ce mai apreciat in randul persoanelor pasionate de calatorie. Cine nu si-ar dori sa descopere frumusetea autentica si traditiile specifice culturii romanesti? Desi o mare parte din turisti asociaza deseori Romania cu Castelul lui Dracula si cu alte mituri infioratoare, tara noastra are mult mai mult de oferit decat atat.

La momentul actual, tot mai multe persoane isi doresc sa se reintoarca la origini si sa se bucure de simplitatea momentelor petrecute la tara. Avand in vedere acest aspect, la mare cautare sunt unitatile de cazare din satele traditionale ale Romaniei. Probabil te intrebi deja de ce activitati ai putea avea parte intr-o vacanta in mediul rural, iar raspunsul este cat se poate de complex. Fie ca alegi sa pornesti intr-o drumetie prin mijlocul naturii, sa pescuiesti sau sa mergi cu bicicleta, intr-o astfel de vacanta te vei relaxa pe cinste si vei crea amintiri de neuitat.

Sursa: Romania Rurala 

Cel mai interesant aspect este faptul ca ai oportunitatea de a te caza intr-o pensiune de inspiratie traditionala. Aceste unitati de cazare se aseamana foarte mult cu casele vechi de sute de ani, iar principalele materii prime folosite in procesul de constructie sunt piatra si lemnul.

Oaspetii sunt cazati in camere foarte confortabile, decorate intr-un stil rustic. Ba mai mult, pe langa atmosfera pitoreasca, la mare cautare sunt si preparatele locale gatite cu mult drag de catre gospodinele din zona.

Aroma inconfundabila a felurilor de mancare traditionale este data de faptul ca acestea sunt pregatite doar din ingrediente naturale.

Sursa: Potentialul Romaniei rurale 

Stiai ca turismul local iti ofera oportunitatea de a lua parte la numeroase evenimente? Deseori, in satele traditionale se organizeaza traditii si obiceiuri locale.

Sursa: Turismul in Romania 

Printre cele mai cunoscute festivaluri se numara cele de dansuri populare, paradele de costume sau alte obiceiuri vechi de sute de ani.

Satele aflate la poalele Muntilor Carpati nu contenesc in a ne surprinde prin autenticitatea lor. In imediata apropiere a acestor asezari rurale se afla paduri intinse de conifere, rauri cristaline si peisaje desprinse parca din povesti.

Citeste si : Frumusetea autentica a Muntilor Carpati 

Sursa: Cele mai frumoase si pitoresti sate pe care trebuie sa le vizitezi 

Zi de zi, petrecem foarte multe ore la job sau suntem mult prea preocupati de alte activitati si pierdem din vedere esentialul. Petrecerea timpului in natura nu doar ca ne intareste imunitatea, dar are un rol esential si in mentinerea unui echilibru psihic.

Prin urmare, turismul rural din Romania ramane o alegere minunata pentru cei care sunt in cautarea unei experiente autentice. Cazarea in pensiuni agroturistice, explorarea imprejurimilor si descoperirea specificului local sunt doar cateva dintre activitatile care transforma turismul rural intr-o experienta de neuitat.