Cea de-a treia luna din toamna se poate dovedi a fi mult mai interesanta decat ai crede, mai ales daca o vei petrece in compania persoanelor dragi. Daca iti permite timpul, de ce sa nu pleci intr-o noua aventura prin tara? Sa calatoresti poate fi cea mai buna metoda prin care sa iti creezi si amintiri de pret. Desi temperaturile de afara incep sa scada cu fiecare zi care trece din calendar, asta nu inseamna ca nu poti petrece timp admirand spectacolul naturii.

Haine mai groase, un termos cu cafea si multa dorinta de a explora. Doar de atat ai nevoie pentru o vacanta reusita. Si totusi, ne sta pe buze intrebarea Unde sa ne aventuram in luna Noiembrie?” Ei bine, exista anumite obiective turistice pe care trebuie sa le vezi chiar cu ochii tai la sfarsit de an, spre exemplu, Bucovina.

Poti incepe vacanta cu un tur al faimoaselor lacasuri de cult existente in partea de nord-est a Romaniei, cum ar fi Moldovita, Sucevita sau Vornet.

Sursa: Manastirea Sucevita 

Mai apoi, te poti indrepta spre una dintre statiunile montane cele mai apreciate ale Moldovei, Vatra Dornei. Padurile vesnic verzi nu isi pierd din farmec nici in sezonul de toamna, iar aerul puternic ozonat si peisajele alpine sunt doar cateva dintre motivele pentru care o mini vacanta in Vatra Dornei se dovedeste a fi o alegere inspirata.

Din categoria locurilor unice face parte si Pasul Tihuta, ce este privit ca si un mic paradis natural de catre persoanele ce se afla in trecere.

Stiai ca Pasul Tihuta reprezinta calea de legatura dintre Moldova si Transilvania? In cazul in care iti doresti sa ajungi si pe taramuri transilvanene, aceasta este o modalitate optima de acces.

Sursa: Pasul Tihuta 

Transilvania este o portiune istorica recunoscuta datorita numeroaselor obiective turistice de renume, cum ar fi Castelul Peles, Cetatea Rasnov sau Castelul Bran.

Citeste si: Cetatea Rasnov - istorie si traditie 

Sursa: Castelul Peles, unul dintre cele mai frumoase din toata tara 

In regiunea Transilvaniei este impresionant si cadrul natural, iar existenta Muntilor Carpati este un real avantaj pentru turismul montan din tara noastra.

Interesanta este si portiunea sudica a Romaniei, ce ofera numeroase posibilitati turistice. Ba mai mult, in luna Noiembrie te vei putea delecta si cu noi sortimente de vin la marea majoritate a cramelor. Suna bine, nu-i asa? Daca mai adaugi si un preparat traditional pe masa, parca deja intreaga experienta devine din ce in ce mai buna.

Stiai ca stresul reprezinta una dintre marile probleme cu care se confrunta omul modern? Numeroasele ore petrecute in fata calculatorului, lipsa activitatilor fizice si rutina de zi cu zi isi pune deseori amprenta asupra starii tale de spirit. Exista momente in care iti doresti sa evadezi din cotidian si sa ai parte de o vacanta. In luna Noiembrie poti sa te redescoperi pe tine si sa te bucuri de frumusetile din Romania!