Oficial am intrat in sezonul de iarna, iar sarbatorile bat la usa. Cu siguranta, te-ai gandit deja cum vei petrece ultima luna din an, dar mai ales, unde. Ei bine, sa calatoresti in Decembrie se dovedeste a fi o idee excelenta, mai ales pentru ca peste tot vei vedea luminite frumos colorate, ornamente de Craciun si o atmosfera festiva.

Noi iti venim in ajutor cu cateva propuneri ideale pentru perioada ce urmeaza. Te invitam sa descoperi 3 destinatii de vacanta pe care nu le poti rata la final de an.

Oradea

Sursa: Ce poti face iarna in Oradea?

Oradea este unul dintre cele mai frumoase centre urbane ale Romaniei, iar arhitectura sa atrage an de an un numar impresionant de  turisti, din toate colturile lumii. Exista anumite obiective turistice de renume, cum ar fi Centrul Istoric si Cultural sau Piata Unirii.

Ceea ce este remarcant este stilul arhitectual al cladirilor. O mare parte din imobilele orasului au fost create in stil Art Nouveau, fiind o incantare pentru turistii pasionati de design si cultura.

In Piata Unirii, se remarca o diversitate arhitecturala, aici existand imobile construite in stil baroc, clasicist, modernist sau eclectic. 

Interesante sunt si monumentele religioase, dintre care amintim Biserica Sf.Nicolae, Biserica Lunii si Biserica Sf.Ladislau, amplasate in partea centrala a orasului.

Sursa: Hramul Catedralei "Sfantul Nicolae"

Intr-o mini vacanta la Oradea ai oportunitatea de a vizita si Cetatea Medievala, o atractie turistica veche de mai bine de 1000 de ani. Practic, aceasta a devenit totodata si un simbol al orasului, oferind vizitatorilor o experienta unica.

Sursa: Top 10 locuri de vizitat in Oradea in acest an 

Fie ca iti doresti sa iei Oradea la pas pe timpul zilei, pentru a admira intreaga zona sau iti doresti sa iesi la o plimbare pe timp de seara, de pe Dealul Ciuperca vei avea parte de o imagine panoramica asupra intregii zone.

Baile Felix

 Daca tot ajungi pe aceste taramuri, ar fi bine sa faci o scurta vizita si pana la Statiunea Felix, ce se afla la doar 9 km de oras. Aici exista centre de tratament si bazine cu apa termala, deschise publicului pe intreg parcursul anului.

Sursa: Baile Felix 

Marginimea Sibiului

O alta destinatie de vacanta de exceptie este si Marginimea Sibiului, o zona etnografica aparte a tarii noastre. Aflata in partea vestica a judetului, aceasta se numara printre putinele locuri din Romania unde traditiile si obiceiurile s-au pastrat din generatie in generatie. Daca vrei sa te bucuri de preparate traditionale, intr-un cadru montan unic si sa bei un vin fiert cu scortisoara, in compania unor gazde placute, atunci ai gasit locul perfect.


Sursa : Craciunul 2022, Marginimea Sibiului 

Aici exista si atractii turistice cat se poate de fascinante, cum ar fi Muzeul Satului, Casa Memoriala a lui Octavian Goga sau Biserica Sf.Treime.


Sursa: Vacanta intr-un sat sibian 

Citeste si : Marginimea Sibiului, o zona de poveste

Asadar, iata care sunt doar 3 dintre locurile cu adevarat superbe pe care le poti vizita in luna Decembrie. Redescopera turismul autohton si petrece clipe unice in ultimele saptamani ale anului!