Romania are un potential turistic imens, turismul balnear cunoscand in ultimii ani un trend ascendent gratie investitiilor realizate in unitatile de cazare dar si in bazele de tratament.

Turismul balnear presupune o serie de servicii de tratament, welness & spa. Cel practicat in tara noastra ofera si alternative placute de activitati, gratie peisajelor superbe, aerului curat, drumetiilor & traseelor dar si monumentelor istorice si culturale.

Turistii romani par sa fie constienti de beneficiile izvoarelor minerale, apelor termale si aerului curat pe care statiunile balneare le ofera.

Iata topul celor 5 statiuni balneare din Romania pe care ti le recomandam.

  1. Baile Felix este cea mai populara si vizitata statiune balneara din tara, cifrele avand un cuvant de spus in acest sens: este a doua statiune ca numar de locuri de cazare, dupa litoral. Apele termale din statiune au efecte remarcabile, beneficiile pentru sanatate fiind cunoscute inca de pe vremea Imperiului Roman. Evident, principala atractie din statiune o reprezinta strandurile cu ape termale, amenajate cu tobogane, locuri de joaca, sezlonguri, restaurante etc. 

Sursa: Strand Apollo-Felix

  1. Baile Herculane este cu siguranta cea mai indragita statiune balneara din Romania, fiind de altfel si cea mai veche din lume. Prima atestare documentara a acesteia este inca din anul 102 d. HR, fiind infiintata de imparatul Traian. In statiune exista ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, sulfurate fiind indicate pentru tratarea unor afectiuni precum: reumatismale, post-traumatice, neurologice, dermatlogice, de nutritie etc.

Sursa: Statiunea Baile Herculane 

  1. Calimanesti-Caciulata este una dintre cele mai pitoresti statiuni balneare din turismul romanesc. Sunt hoteluri cu baza de tratament, piscine cu apa termala si minerala, recomandate in tratarea unor afectiuni respiratorii, digestive, reumatismale etc. Pe langa peisajul pitoresc, in statiune si in apropiere de aceasta te poti bucura de o serie de atractii turistice. Cea mai important este Manastirea Cozia, care a fost ctitorita la sfarsitul anilor 1300 de domnitorul Mircea cel Batran. 

Sursa: Turism Caciulata 

  1. Statiunea Covasna este cunoscuta si sub denumirea de “Orasul celor 1000 de izvoare”, este renumita pentru tratarea afectiunilor cardio-vasculare.  Avantajul pe care il detine statiunea sunt nenumaratele mofete din cadrul bazelor de tratament din incinta hotelurilor, dar si doua mofete traditionale, Bardocz si Bene, pozitionate in centrul statiunii. Continutul de dioxid de carbon al acestora ajunge pana la 98%, facandu-le eficiente in tratarea afectiunilor, in special in reducerea tensiunii arteriale si calmarea durerilor reumatice.

Descopera si: Ce poti vizita in Covasna? Iata care sunt principalele obiective turistice.

Sursa: Covasna si-a lansat un site turistic de promovare

  1. Statiunea Sovata, pozitionata in inima tarii, a devenit o statiune foarte populara gratie lacurilor sarate cu caracteristici balneo-climaterice, minelor de sare dar si peisajelor superbe. Lacul Ursul este cel mai mare lac helioterm din lume, avand o suprafata de 40.000 de metri, iar adancimea de 19 metri. Apa lacurilor este atat de sarata, incat poti pluti pe apa. Principalele afectiuni tratate sunt endocrine, posttraumatice si ginecologice.

Descopera si: Ce poti face in Sovata?

Sursa: Sovata, perla sarata din Transilvania