In luna decembrie, intrebarea care sta pe buzele tuturor este „Cum iti vei petrece Craciunul?” Exista numeroase locuri incantatoare unde te poti bucura de ultimele zile din anul 2022, iar daca inca nu ai ales o destinatie de vacanta, atunci ai in vedere propunerile noastre.

 

Sursa : Colinde, datini si obiceiuri la Sighetu Marmatiei

Sighetu Marmatiei este un oras reprezentativ pentru zona Maramuresului, iar pe perioada sarbatorilor de iarna devine o atractie turistica pentru vizitatorii de pretutindeni. Ceea ce este remarcant pentru taramul maramuresean este faptul ca aici se pastreaza neschimbate datinile si obiceiurile de iarna, a caror vechime ajunge chiar si la cateva sute de ani. Strazile frumos decorate, mii de luminite ce stralucesc in noapte si cetele de colindatori sunt doar cateva dintre motivele pentru care Sighetul Marmatiei este o destinatie de vacanta potrivita pentru Craciun. In Maramures, timpul pare ca ar sta în loc, iar societatea moderna nu a influentat traditiile si obiceiurile din mosi-stramosi.

Citeste si : Atractii turistice in Sighetu Marmatiei 

Hotelul de Gheata de la Balea Lac 

Sursa: Cazare la Hotelul de Gheata Balea Lac 

Stiai ca in inima muntilor s-au inceput deja lucrarile pentru construirea hotelului de gheata? An de an, in sezonul de iarna la Balea Lac vei regasi un hotel realizat in intregime din gheata, al carui renume a depasit barierele nationale, devenind cunoscut in intreaga lume. Cu un istoric de mai bine de 16 ani, Hotelul de Gheata de la Balea Lac este din nou construit in iarna acestui an, dupa o pauza de aproximativ doi ani. Anul trecut, vremea calduroasa nu a fost favorabila realizarii acestui monument de exceptie, insa se pare ca in anul 2022 iarna si-a intrat deja in drepturi, fapt ce a favorizat inceperea procesului de creatie.

Muntii Fagarasului reprezinta locatia ideala de creare a hotelului de gheata, iar designul arhitectural este unul de senzatie.  Nu este de mirare faptul ca hotelul de gheata de la Balea Lac se afla in top 10 igluri din intreaga lume. Cum ar fi să te cazezi chiar tu intr-un astfel de loc unic si sa te bucuri de o experienta memorabila? 

Cazanele Dunarii 

Sursa : Craciun la Cazanele Dunarii si Herculane

Daca tot am pomenit de numeroase destinatii montane pentru Craciun, ei bine si partea sudica a tarii prezinta locatii cat se poate de fascinante. Printre acestea se numara Cazanele Dunarii, o destinatie atipica pentru sarbatorile de iarna. Te numeri printre persoanele ce isi doresc sa incerce lucruri noi? Te poti aventura chiar si intr-o plimbare pe Dunare pe timpul iernii.

Cazanele Dunarii au un farmec aparte indiferent de sezon, iar mantia alba a zapezii ofera peisajelor un aspect parca desprins din basme. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca poti asista si la slujba de Craciun ce se desfasoara la Manastirea Mraconia, un monument religios amplasat chiar la malul apei. Totodată, la Cazanele Dunarii te poti bucura si de un meniu pescaresc de Craciun, mult mai sanatos decat variantele traditionale.

Citeste si : Manastirea Mraconia | Defileul Dunarii 

Asadar, exista variante diverse pentru vacanta de Craciun, cel mai important este sa alegi o destinatie care te reprezinta si unde stii ca te-ai putea distra pe cinste, simtind magia sarbatorilor.