Daca luna decembrie a fost cu adevarat speciala, inceputul este promitator si in ianuarie. Ne aflam deja in cea de-a doua luna de iarna, iar vremea tine cu turistii dornici de calatorie. Ramane doar intrebarea “Unde plecam la inceput de an?” Ei bine, variante sunt destul de multe, insa va trebui sa iti aloci doar timp.

Iata care sunt locatiile de top ale acestei luni, atunci cand vine vorba de turismul autohton.

1. Lacul Bicaz

Sursa: Lacul izvorul Muntelui sau "marea dintre munti"

Orasul Bicaz se numara printre cele mai frumoase locatii din tara noastra, iar farmecul sau este dat de varietatea formelor de relief. Aflat la poalele muntilor Ceahlau, Bicaz-ul este o zona pe care nu o poti rata in prima luna din an.

Stiai ca Lacul Izvorul Muntelui este cunoscut si sub denumirea de Lacul Bicaz? Intinderea nesfarsita de apa in care se oglindeste cerul senin, doar la citirea acestei descrieri iti poti imaginea cat de frumos este acest peisaj. Lacul ce se afla la marginea padurilor de conifere este o adevarata incantare pentru turistii de pretutindeni.

Pe langa frumusetea cadrului natural, la Bicaz poti vizita si Muzeul de Istorie si Etnografie, ce ilustreaza specificul local.

2. Marea Neagra 

Marea Neagra este o destinatie de vacanta preferata de pasionatii de calatorie, indiferent de anotimp, nu doar in sezonul estival.

 

Sursa: Marea Neagra iarna - Constanta 

In ultimii ani, odata cu incalzirea globala s-au redus si sansele de a vedea Marea Neagra inghetata. Totusi, briza rece, plajele deloc aglomerate si aerul sarat ar trebui sa te convinga sa stai cateva zile la Constanta. Ba mai mult, te poti plimba si pe faleza si poti auzi la fiecare pas pescarusii.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca marea a inghetat pe o distanta de 100 de metri de la tarm in 2012, cand a fost o iarna foarte geroasa, cu temperaturi de -20 de grade. In zilele noastre, zapezile si strazile poleite par doar o amintire, nu-i asa?

Citeste si : Povesti, legende & curiozitati despre Cazinoul Constanta 

3. Gura Humorului 

Ajungem si in partea nordica a Romaniei, in vestita Bucovina presarata de atractii turistice de renume. Gura Humorului este un mic orasel de munte, aflat la doar cateva zeci de minute de Suceava. Localizat la o altitudine de 470 de metri, acest oras este cunoscut si datorita climatului cu proprietati terapeutice.

Sursa: Salutari din inima Bucovinei 

Se spune ca statiunea este considerata a fi „Inima Bucovinei”, ilustrand elemente traditionale vechi de sute de ani. Chiar si unitatile de cazare au specific traditional, imbinand clasicul cu modernismul.

Toate acestea fiind spuse, daca dispui de cateva zile libere in ianuarie, atunci rezerva-le pentru o mini vacanta. Timpul este o resursa limitata, ceea ce inseamna ca trebuie sa il gestionezi din ce in ce mai bine si sa te bucuri de tot ce are tara noastra de oferit din punct de vedere turistic.