Fiecare dintre noi suntem pasionati sa redescoperim frumusetea naturii, iar peisajele montane din tara noastra sunt de-a dreptul impresionante.

Transalpina este considerata a fi cea mai inalta sosea din Romania, aflandu-se la o mare altitudine. Aceasta traverseaza de la sud la nord Muntii Parang, deci vorbim despre un drum motan, ce nu este deschis circulatiei in sezonul de iarna.

Practic, Transalpina strabate 4 judete, iar aici vorbim despre Alba, Sibiu, Valcea si Gorj.


Sursa: Transalpina - Drumul Regelui - cel mai inalt si mai frumos drum din Romania

In ceea ce priveste istoricul acestei sosele, exista mai multe variante. Unele surse sunt de parere ca drumul montan a fost construit inca de pe vremea romanilor, cand acestia au cucerit Dacia. In unele harti istorice, era denumit Coridorul IV Strategic Roman.”

Conform altor opinii, soseaua a fost construita pe durata Primului Razboi Mondial, din motive militare, insa nu a fost foarte utilizata la acea vreme.

In 1935, Transalpina a fost data in folosinta, fiind inaugurata chiar de catre Carol al II lea, deci nu este de mirare ca este denumita simbolic „Drumul Regelui.”

In zilele noastre, drumul este complet modernizat, deci poate sa fie parcurs de toate tipurile de autovehicule.

Transalpina reprezinta mai mult decat o sosea, este un obiectiv turistic in sine. Peisajele sunt remarcabile, deci cu siguranta vor impresiona orice turist.

Nu doar romanii sunt fascinati de Transalpina, ci si persoanele din intreaga Europa. Vorbim despre unul dintre cele mai interesante drumul din sud-estul Europei, ce a fost inclus in lista obiectivelor turistice de top.

Povestea Transalpinei a inceput cu aproximativ 100 de ani in urma, insa nu exista soferi care sa nu isi doreasca sa dea o plimbare cu masina in aceasta locatie.

Sa nu uitam ca soseaua se afla exact in inima muntilor, iar cadrul natural este deosebit. Padurile vesnic verzi, vegetatia alpina si crestele impunatoare creaza un ambient de basm.

Daca ajungem in Transalpina, atunci cu siguranta vom putea sa realizam si cateva fotografii foarte reusite, deoarece privelistea este una unica.


Sursa: Cand se deschide Transalpina

In aceasta zona, vom putea sa vizitam cateva obiective turistice inedite, printre care se numara Lacul Vidra, Lacul Galcescu, Rezervatia Naturala Iezerul Latoritei si Manastirea Oasa.

Desi nu este deschisa pe timpul iernii, Transalpina poate fi vizitata incepand cu luna iunie, cand natura renaste si totul este inverzit.

Transalpina are o distanta de aproximativ 150 de km, iar pe durata calatoriei, vom putea observa maretia naturii.

Exista momente cand avem nevoie sa uitam de agitatia marilor orase si sa petrecem clipe de neuitat, redescoperind cadrele naturale.

In imediata apropiere a Transalpinei regasim si statiunea Ranca, unde putem sa mergem, indiferent de perioada anului. 

In aceasta locatie, altitudinea depaseste 1600 m, deci vom avea parte de aer curat si ne vom relaxa, asa cum se cuvine.

Sa nu uitam nici de sporturile montane, ce atrag anual mii de turisti. De la schi, pana la drumetiile montane sau plimbarile cu telescaunul, vom avea parte de numeroase activitati, pe durata unui sejur, ceea ce nu poate decat sa ne bucure, deoarece in vacanta ne dorim sa incercam mereu lucruri noi.


Sursa: Cum este vremea la Ranca

Descopera si : Despre Transfagarasan, Romania