Judetul Tulcea pozitionat in regiunea istorica Dobrogea, este unul de granita, acesta fiind inconjurat de Marea Neagra si Ucraina, fapt pentru care aici traiesc diferite populatii entice : turci, greci, aromani, rusi, lipoveni. Acest mix cultural isi pune in amprenta in stilul de viata cotidian, in preparetele traditionale si in arhitectura.

De departe cel mai important si cel mai cunoscut obiectiv turistic din tara, ba chiar si din Europa,  este Delta Dunarii. Acesta face parte din patrimonial mondial UNESCO, datorita peisajelor impresionante si biodiversitatii ce se regaseste aici (54 de specii de mamifere si peste 300 de specii de pasari). Este un loc fascinant, perfect  pentru relaxare si pentru a te desprinde de grijiile cotidiene. Sunt nenumarate activitati pe care le puteti face: pescuit, plimbari cu barca, sporturi nautice, participare la tabere de fotografie si multe altele. De neratat sunt preparatele culinare specific zone, de care va veti indragosti.

Descopera si : Ce poti vizita si ce poti face in Delta Dunarii?

Daca vreti sa petreci cateva zile in liniste deplina si totodata sa va bucurati de peisajul ce va inconjoara, faceti o vizita la Gura Portitei, locul unde Marea Neagra si Delta Dunarii isi dau intalnire. Fasia de nisip este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai retrase si linistite destinatii turistice de pe litoral.

Sursa foto: Gura Portitei

Padurea Letea cea mai veche rezervatie naturala din Romania, se intinde pe o suprafata de 5247 de hectare si este un adevarat taram de legenda, un loc unic in Europa. Jumatate din suprafata acesteia se afla sub protectie, aici avandu-si casa vulturul codab, cai salbatici si vita de vie salbatica.

O schimbare de 360 grade ar putea fi o drumetie in Parcul National Muntii Macinului care desi au o altitudine relativ mica (Varful Tutuiatu – 467 m), acestia ofera peisaje spectaculoase cu stanci singuratice sau blocuri de stance, cu diferite forme. Un aspect interesant ar fi acela ca Muntii Macinului ar fi cei mai vechi din Romania ( acestia ar fi formati in urma cu 300 – 400 de milioane de ani in urma). Veti putea descoperi si o biodiversitate de plante si animale, din pacate pe cale de disparitie ( pisica salbatica, testoasa dobrogeana, caprioare, sacali sau vipere cu corn).


Cetatea Enisala pozitionata in localitatea cu acelasi nume, a fost ridicata in secolul XIII, avand un rol strategic militar. Este singura cetate medievala din Dobrogea, pozitionata pe culmea unui deal calcaros cu privelistea catre lacurile Razim si Babadag.


O plimbare pe faleza din Tulcea, unul dintre obiectivele turistice deosebite ale orasului, este de neratat. Prima atestare documentara a orasului este inca din secolul III, iar numele initial al acestuia era Aegyssus. Faleza a fost construita cu scopul de a feri localnicii de posibilele inundatii. Va puteti relaxa la una dintre terase, de unde puteti admira privelistea catre apele Dunarii sau portul plin cu barci.

Portul Sulina este pozitionat in cel mai estic punct al tarii noastre, un loc unic si spectaculos, unde Dunarea se varsa in Marea Neagra. Este unul dintre cele mai importante porturi din Romania, fiind port atat la Dunare, cat si la Marea Neagra. Pe langa importanta sa comerciala si economica, locul este un adevarat spectacol al naturii, combinatiile intre apa, stufaris, fasii inguste de nisip sunt fascinante.