Conceptul de parc de aventura a cunoscut un avant destul de puternic in ultimii ani in Romania, astfel ca ai posibilitatea sa le descoperi farmecul in diferite zone ale tarii.  Acestea sunt concepute cu ajutorul unor trasee pe diferite niveluri de dificultate.

Fie ca vrei sa-ti condimentezi vacanta cu putina adrenalina, fie ca planuiesti o calatorie strict pentru o astfel de activitate, iata care sunt cele mai populare si apreciate parcuri de aventura din tara.

Parc Aventura Brasov este cu siguranta cel mai popular, fiind de altfel si cel mai mare parc de acest tip din Europa de Est. Acesta dispune de 15 trasee cu grade progresive de dificultate, adresandu-se unor categorii diferite de varsta. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta riscurilor, vei primi un echipament de securitate, iar activitatea este monitorizata de supraveghetori.

Activitatile din Arsenal Park Orastie sunt cu specific militar, acesta activand intr-o fosta fabrica de munitie. Ai posibilitatea sa optezi pentru cazare chiar in incinta parcului, fie in camere tip bunkere, fie TAB-uri.  Daca adrenalina este cuvantul tau preferat, atunci trebuie sa incerci urmatoarele activitati: zboruri cu parapanta, salturi de la 30 m inaltime, paintball, lupte de airsoft, plimbari cu tancul, cu camioane de armata, Escape Room s.a. Dupa o zi plina de activitati, te poti relaxa in micul Sat Dacic, unde poti descoperi preparatele culinare traditionale, alaturi de o muzica buna si un foc de tabara.


Parcul de aventuri Escalada din Gura Humorului vine ca o completare perfecta a unui sejur petrecut in inima Bucovinei.  Este o oportunitate de a va testa abilitatile fizice si de a va bucura impreuna cu familia si cei dragi, de activitati ce cu siguranta vor scoate din peisaj vacantele banale. Adresandu-se unor categorii diferite de varsta, parcul pune pe primul plan siguranta, astfel ca inca de la inceput veti beneficia de un scurt instructaj. Sunt 6 trasee amenajate, ce cresc progresiv in dificultate si sunt accesibile copiiilor incepand cu varsta de 4 ani.

In apropiere de Bucuresti, la doar 35 km distanta, este Aventura Parc Comana. Ceea ce il scoate usor din peisaj, este pozitionarea sa langa cea de-a doua Delta a Romaniei, facandu-l unul dintre cele mai pitoresti parcuri din tara. Este foarte popular in randul bucurestenilor si nu numai, deoarece  este cea mai accesibila optiune de a evada din agitatia cotidiana. Parcul cuprinde 6 trasee destinate copiiilor, 3 trasee pentru adulti a caror dificultate este progresiva. Puteti opta pentru o coborare cu tiroliana, pentru o plimbare cu barca sau cu trasura, pentru pescuit sau tenis.

Un alt parc de profil pozitionat in apropiere de Bucuresti este Edenland Park ( Balotesti), fiind unul dintre cele mai mari din tara. Ferma animalelor este principalul punct de atractie pentru cei mici, camila alba cu doua cocoase, lamele, renul sau paunul fiind printre cele mai admirate si rare exemplare. Sunt amenajate 13 trasee in copaci, o zona pentru paintball, tir cu arcul sau te poti gandi sa descoperi frumusetea echitatiei. Una dintre cele mai apreciate si palpitante activitati din parc, este plonjarea de la 15 metri, in cadere libera. 

Surse foto : Parc Aventura Brasov, Arsenal Park, Edenland Park.