Timisoara, cunoscut si sub numele de “Orasul Florilor” sau “Orasul de pe Bega”, este cu siguranta in topul celor mai frumoase orase din tara noastra, un oras cu piete cu aer boem, cladiri a caror arhitectura este inradacinata in istorie, parcuri colorate si infrumusetate de mii de soiuri de flori. 

“”Mica Viena” are un patrimoniu cultural si architectural destul de impresionant si bogat, ce merita descoperit si admirat in detaliu.  Are peste 14.000 de cladiri istorice, case si palate construite in stil baroc, devenind astfel un adevarat magnet pentru cei dornici sa-l viziteze. 

Un important centru economic al tarii noastre, Timisoara este al doilea oras ca marime din Romania. Prima atestare documentara dateaza inca din secolul XII, fiind primul oras din Europa si al doilea din lume ce a folosit iluminatul public cu electricitate in anul 1884.

Iata care sunt cele mai importante si frumoase obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi :

  • Teatrul National “Mihai Eminescu” se afla in centrul istoric al orasului, alaturi de alte monumente si cladiri istorice ce impresioneaza prin arhitectura cu influente ale stilului baroc. In cadrul teatrului au loc nenumarate spectacole, apreciate de catre public in mare parte datorita actorilor consacrati ce interpreteaza roluri de seama.
  • Catedrala Mitropolitana din Timisoara impresioneaza prin arhitectura deosebita ce imbina stilul bizantin cu cel moldovenesc, fiind simbolul orasului. Aceasta a fost construita intre anii 1936 – 1940, iar lucrarile de finisaj si de pictura au fost terminate 16 ani mai tarziu, din cauza celui de-al doilea Razboi Mondial. Lungimea catedralei este de 63 de metri, latimea este de 32 de metri, iar inaltimea  de 90.5 metri, o propulseaza in topul celor mai inalte catedrala din tara (a doua dupa Catedrala Mantuirii Neamului). Catedrala are 9 turle si 4 mini-turle, dintre care turnul cel mai inalt ajunge la o inaltime de 83.7 metri. 
  • Palatul Baroc este pozitionat in Piata Unirii, fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice ale orasului. Acesta a fost ridicat in anul 1754, fiind construit dupa modelul palatului Kinsky din Viena. Elementele arhitecturale  se imbina perfect intre cele vieneze specifice secolul XVIII, cu cele ale stilului baroc, ca urmare a restaurarii cladirii din perioada 1875 – 1890.
  • Fabrica de bere Timisoreana este cea mai veche fabrica de acest tip din tara, fiind construita in anul 1718 de catre printul Eugeniu de Savoia. Este cunoscut faptul ca a fost vizitata de catre cunoscutul compozitor austriac Johan Strauss si de fiul sau, ce au sustinut in anul 1847 un concert in gradina cladirii.  
  • Castelul Huniade este cea mai veche cladire din oras, fiind construit in perioada 1308 – 1315. Acesta a fost martorul a celor mai importante evenimente din viata cetatii, unele dintre acestea avand si repercusiuni: in timpul asediului cetatii de catre armata austriaca, cladirea a fost deteriorata in mare parte. Castelul a fost reconstruit, fatada acestuia a cunoscut modificari importante, astfel ca in ziua de astazi pastreaza o mica parte din arhitectura initiala. In prezent castelul serveste drept sediu Muzeului Banatului. 
  • Datorita parcului Rozelor, orasul a primit si denumirea de “Orasul Florilor. Pozitionat in zona centrala , acesta reprezinta cu siguranta o alta atractie turistice de renume a Timisoarei.  Parcul adaposteste peste 1200 de soiuri de trandafiri rosii, albi, galbeni, roz si mov, acesta fiind reamenajat de mai multe ori, din cauza faptului ca a fost distrus atat in primul Razboi Mondial, cat si in cel de-al doilea. 

Timisoara te va atrage cu ajutorul pietelor cochete, cladirilor istorice peste care timpul nu pare sa fi trecut, strazi ce par uitate in vremurile de demult si o permanenta atmosfera de vacanta. Vino sa-I descoperi istoria si bucura-te de un sejur plin de surprize frumoase.