Prima luna de primavara ne-a surprins deja cu temperaturi din ce in ce mai ridicate. Iar pe o astfel de vreme ar fi pacat sa stai in casa, nu-i asa? Probabil te-ai gandit deja la o escapada de cateva zile, dar daca totusi nu te-ai decis asupra destinatiei, atunci ar fi bine sa afli care sunt cele 5 destinatii favorite ale romanilor in aceasta perioada a anului.

1. Delta Dunarii

Delta Dunarii este o locatie de-a dreptul unica in tara noastra, iar in sezonul de primavara revine in atentia turistilor. Vorbim despre o arie protejata, unde poti sa admiri o varietate de specii rare de plante si animale. In lunile de primavara, tot mai multe pasari migratoare isi fac aparitia in zona, iar peisajele par a fi desprinse din povesti.

Sursa: Primavara, cel mai frumos anotimp in care poti sa admiri Delta Dunarii 

Nuantele de verde, cerul senin si apa cristalina, toate aceste elemente naturale te vor face sa uiti de stresul si aglomeratia din marile centre urbane.

2. Maramures

Urmatoarea destinatie de vacanta se afla chiar in nordul tarii, fiind un loc foarte frumos. Ai ghicit! Despre zona Maramuresului este vorba, iar in aceasta regiune a Romaniei ai ocazia sa admiri peisaje naturale unice, case si biserici traditionale din lemn, iar gazdele sunt prietenoase si te vor face sa te simti ca acasa.

Traditiile locale prind viata in lunile de primavara, iar natura este de-a dreptul impresionanta, avand in vedere campurile acoperite de flori si mugurii copacilor ce deja au inceput sa isi faca aparitia.

 

Sursa: La branduse 

3. Brasov


Sursa: Primavara in Brasov 

Situat in inima Transilvaniei, Brasovul ar trebui sa fie pe lista ta in aceasta primavara. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca acest judet ofera o combinatie unica de istorie, cultura si aventura in aer liber. De la parcurgerea traseelor montane si pana la explorarea centrului istoric, de toate acestea poti avea parte pe durata vacantei tale la Brasov.

4. Sibiu

Turistii ce au ajuns deja in Sibiu au fost foarte entuziasmati de experienta de care au avut parte in acest oras de inspiratie medievala. Fie ca iti doresti sa admiri cladirile vechi de sute de ani sau sa iei parte la diferite festivaluri de teatru, aici nu poti sa te plictisesti nici macar o secunda.

Sursa: Marginimea Sibiului

Citeste si : Marginimea Sibiului, o zona de poveste 

5. Cluj Napoca

Stiai ca orasul Cluj este considerat a fi „capitala culturala a Transilvaniei”? O locatie vibranta si plina de viata, unde poti vizita galerii de arta, muzee, restaurante sau cluburi, de ce nu?

Exploreaza centrul vechi, plimba-te prin aer liber si petrece prima luna de primavara intr-o maniera de exceptie. Cea mai interesanta modalitate de a  te bucura de timpul tau este  sa calatoresti intr-o locatie in care nu ai mai ajuns pana la momentul actual.