Turismul montan este foarte apreciat in intreaga lume, iar tara noastra nu face exceptie. Ce poate fi mai frumos decat sa te bucuri de peisajele de basm, de un aer puternic ozonat si de padurile vesnic verzi? In Romania exista foarte multe statiuni montane, insa noi am facut un top al celor mai frumoase.

1. Sinaia

Judetul Prahova are un potential turistic ridicat, iar asta se datoreaza si statiunilor montane existente. Sinaia se afla in topul preferintelor turistilor, aspect deloc suprinzator avand in vedere cadrul natural si monumentele de renume national, cum ar fi Castelul Peles sau Castelul Pelisor. An de an, zeci de mii de vizitatori din toate colturile lumii aleg Sinaia ca si destinatie de vacanta, indiferent de anotimp. Daca iarna la mare cautare sunt partiile din zona, vara turistii sunt pasionati de drumetiile montane, de camping-uri si de splendoarea naturii.

Citeste si : Castelul Peles, Sinaia 

Sursa: Sinaia 

Atmosfera regala domneste la orice pas, nu este de mirare faptul ca Regele Carol I a fost fascinat de aceasta zona si a decis construirea unui castel impunator, chiar la poalele muntilor.

Bioclimatul existent la Sinaia este benefic pentru organismul uman. Aerul curat, ionizarea negativa si izvoarele minerale cu apa sulfuroasa s-au dovedit a fi vindecatoare intr-o varietate de afectiuni.

2. Predeal

Stiai ca Predealul este considerat a fi cel mai inalt oras din tara noastra? La momentul actual, orasul ocupa un loc in topul celor mai populate statiuni din Romania. Aflat la poalele Muntilor Bucegi, micul orasel de munte este incantator, iar asta se datoreaza naturii.

Sursa: Predeal, statiunea in care vacanta nu are sfarsit 

Se spune ca in Predeal, tot timpul te simti ca intr-o vacanta, indiferent de data calendaristica. In luna ianuarie, la mare cautare sunt sporturile de iarna si plimbarile cu telescaunul pana in partea superioara a partiilor. De sus, peisajele sunt absolut incantatoare si te vor face sa te simti ca intr-una din tarile nordice, unde iernile sunt autentice.

3. Busteni 

Din top nu putea lipsi orasul Busteni, situat in partea de nord-vest a judetului Brasov. Pe langa imaginile panoramice si crestele falnice ale muntilor, turistii sunt fascinati si de Castelul Cantacuzino, ce se afla construit in aceasta zona.

Sursa: Povestea din Castelul Cantacuzino 

Construit inca din anul 1910, castelul a reprezentat cadrul a numeroase filme de renume international, iar anul 2022 i-a adus un plus de notorietate, odata cu difuzarea unui serial american pe Netflix.

Cu o arhitectura unica, imobilul a fost creatia lui Gheorghe Cantacuzino, un important nobil al vremii.

Asadar, se pare ca pe Valea Prahovei vei regasi cele mai interesante statiuni montane. Daca nu ai ajuns aici in anul 2022, atunci ai putea lua in calcul aceasta varianta in noul an. O calatorie este mereu binevenita, mai ales in luna ianuarie, cand nu este atat de aglomerat.