In tara noastra exista numeroase atractii turistice care merita sa fie descoperite in detaliu in ultima luna de iarna. Calatoriile reprezinta o modalitate excelenta prin care poti sa descoperi noi elemente de cultura si civilizatie si prin care te poti dezvolta pe plan personal. Noi iti propunem 3 locuri din Romania pe care le poti include in viitoarele tale vacante.

1. Muzeul de Arta din Cluj Napoca 

Sursa: Muzeul de Arta Cluj Napoca 

Stiai ca Muzeul de Arta din Cluj Napoca este considerat a fi unul dintre cele mai interesante muzee din tara noastra? Daca esti un iubitor de arta, atunci cu siguranta vei fi mai mult decat fascinat de colectiile existente in cadrul acestui muzeu. Aici exista atat opere ale artistilor nationali, cat si internationali, fapt ce ar trebui sa iti starneasca interesul.

De la picturi si sculpturi impresionante, pana la desene si gravuri, toate acestea pot fi admirate in profunzime in cadrul Muzeului de Arta din Cluj Napoca. Totodata, salile de expozitie sunt spatioase si bine iluminate, fapt ce asigura vizitatorilor o experienta placuta. Indiferent de varsta, o vizita la muzeu se dovedeste a fi o varianta foarte buna.

2. Parcul National Retezat 

Continuam cu o atractie turistica naturala ce uimeste turistii indiferent de sezon. Parcul National Retezat se afla pe teritoriul judetului Hunedoara, in partea de sud-vest a Romaniei. Vorbim despre un parc natural ce se intinde pe mai bine de 38.000 de hectare, fiind un areal protejat de lege.

 

Sursa: Minunatiile mai putin cunoscute din Parcul National Retezat 

Ceea ce este impresionant este faptul ca in Parcul Retezat exista paduri virgine, pajisti alpine si lacuri glaciare. Toate acestea creeaza peisaje de poveste, pe care le poti admira in ultima luna din sezonul de iarna.

Interesant este si faptul ca aici se afla munti foarte inalti, cum ar fi Varful Peleaga, ce atinge 2509 m. Din seria activitatilor de care poti avea parte in Retezat  amintim alpinismul si drumetiile montane. In lunile de vara, aici poti sa te bucuri de pescuit sau camping.

3. Manastirea Voronet 

Ajungem si in partea nordica a tarii, in frumoasa Bucovina. Bucovina este renumita la nivel national si international tocmai pentru ca aici exista un numar impresionant de lacasuri de cult, ctitorii ale marilor domnitori din Moldova.

Sursa: De vizitat manastirea Voronet 

Mii de turisti aleg sa ajunga in inima Bucovinei si sa viziteze Manastirea Voronet, ce a fost construita la initiativa domnitorului Stefan cel Mare. Vorbim despre un loc de pelerinaj foarte popular in randul credinciosilor, fiind inconjurata de padurile de conifere. Cadrul natural de exceptie nu face decat sa puna in evidenta impresionantul edificiu religios.

Citeste si : Tainele Manastirii Voronet, Bucovina 

Asadar, daca inca nu ai strabatut tara noastra dintr-un colt in celalalt, in anul 2023 ar trebui sa acorzi mai mult timp calatoriilor. Poti lua in calcul si propunerile noastre, deoarece acestea se afla in topul celor mai apreciate destinatii de vacanta din Romania.