Coloritul toamnei nu ramane neremarcat de catre nici o persoana. Acum ca am scapat de zilele toride ale verii, putem sa petrecem chiar si dupa-amiaza in aer liber. Potrivit specialistilor, luna noiembrie este ideala pentru a calatori. Daca nu ti-ai folosit toate zilele de concediu, atunci iti poti planifica o mica vacanta. Si weekendurile libere pot fi utilizate pentru a vizita noi locuri din Romania.

Daca acum doua luni nu stiai ce statiune de pe litoral sa alegi pentru vacanta, acum a venit clipa sa iti indrepti atentia si catre ale zone ale tarii. Noi am facut un top 5 destinatii de vacanta ale toamnei.

1. Moara de apa de la Rudaria 

Un loc unic din Europa. Asa am putea descrie zona in care se afla Morile de apa de la Rudaria. Incepand cu anul 2004, acestea au fost incluse totodata si in Patrimoniul UNESCO, datorita caracterului lor original.

 

Sursa: Moara de apa de la Rudaria sau locul unde timpul a stat in loc 

Mii de turisti vin anual in acest loc, unde timpul pare ca a stat in loc. Iti doresti deseori sa te reintorci la origini si sa te bucuri de simplitatea lucrurilor? Atunci hai la Rudaria! Pe cursul raului au fost create 22 de mori de apa cu ciutura, ce inca functioneaza la fel de bine ca in vremurile de altadata. Din punct de vedere geografic, morile pot fi admirate in judetul Caras-Severin, fiind in apropiere de Cascada Bigar. Vorbim despre o locatie simbol pentru toamna, mai ales cand intreaga natura imbraca straie de sarbatoare, iar la fiecare colt poate fi admirat covorul auriu de frunze.

2. Castelul Templul Cavalerilor

Ai citit foarte multe povesti de inspiratie medievala si ai urmarit seriale ce redau in detaliu atmosfera de odinioara. Insa nu credem ca ai vazut pana acum Castelul Templul Cavalerilor. Sa mai spunem ca poti si sa te cazezi intr-una din camerele sale?

Sursa : Castelul Templul Cavalerilor 

Potrivit turistilor ce au vizitat deja castelul, acesta ar fi “o adevarata oaza de relaxare”. Inconjurat de natura, castelul poarta stralucirea nobiliara a vremurilor de altadata. Uita de tehnologie si reconecteaza-te cu mediul inconjurator.

Citeste si : Castelul Templul Cavalerilor, o adevarata incantare pentru turisti 

3. Tara Hategului

Popularitatea acestei zone creste de la an, la an, iar acest aspect nu este deloc surprinzator, avand in vedere faptul ca intreaga regiune este incarcata de istorie.

In judetul Hunedoara exista foarte multe obiective turistice, cum ar fi Castelul Kendeffy, Rezervatia de Zimbri sau Cetatea de la Malaiesti.


Sursa : Obiective turistice Tara Hategului 

Doar privind aceste peisaje de culoare iti imaginezi cum ar fi sa te trezesti dimineata si sa iti bei cafeaua inconjurat de natura.

Asadar, luna Noiembrie este despre culoare, despre schimbarea naturii si despre calatorii. Nu uita sa profiti de fiecare zi si sa incerci sa descoperi cat mai multe locatii inedite din tara noastra. Timpul este o resursa pretioasa, ceea ce inseamna ca ar trebui sa il folosesti intr-o maniera ingenioasa.