Pozitionat in inima tarii, Brasovul este in top atractii turistice in Romania, datorita atat pozitionarii sale ideale, fiind inconjurat de munti, dar si aerului medieval si atractiilor sale turistice istorice si culturale.

Aflat la poalele muntelui Tampa, orasul gazda al legendei lui Dracula este fara doar si poate unul dintre cele mai frumoase orase din tara, lucru confirmat de miile de turisti atrasi de frumusetile sale arhitecturale, cu influente sasesti, istorice dar si privelistilor ce il inconjoara.

Asadar, fie ca iti doresti sa te bucuri de aer curat, sa te plimbi sau sa te bucuri de bogatiile arhitecturale, orasul transilvanean ar trebui sa fie prima ta optiune.

Indiferent de anotimp, Brasov ofera nenumarate posibilitati de relaxare si distractie. Iata cele mai importante puncte de atractie, pe care nu trebuie sa le ratezi :

 • Piata Sfatului – este cu siguranta cel mai vizitat obiectiv turistic din judet. Fie ca vrei sa te bucuri de privelistea direct catre muntele Tampa, sau sa admiri arhitectura cladirilor cu influente sasesti, sa descoperi cele mai importante monumente istorice sau pur si simplu sa te plimbi si sa te relaxezi la cele mai dragute terase, cafenele sau restaurante.
 • Muntele Tampa face parte din masivul Postavaru si este cunoscut ca fiind emblema orasului. Te incurajez sa urci pe Tampa, fie cu telecabina, fie facand o plimbare pe traseul marcat. Privelistea de pe munte catre oras de la o altitudine de 960 m, iti va taia cu siguranta respiratia. In cazul in care te hotarasti sa urci pe drumul marcat, trebuie sa stii ca peisajele si privelistile vor merita efortul.
 • Biserica Neagra pozitionata in Piata Sfatului, este cea mai mare constructie sacrala dar si o constructie reprezentativa a arhitecturii gotice din tara. Denumirea a primit-o urma unui incendiu din anul 1689 cand a fost distrusa partial, iar zidurile acesteia s-au innegrit. Aceasta gazduieste una dintre cele mai mari orgi din Europa Estica dar si cea mai mare colectie de covoare orientale. 

 • Strada Sforii are o latime ce variaza intre 1.11 – 1.35 m si este a treia cea mai ingusta strada din Europa. Tocmai din acest motiv este pe lista favorita ale fotografilor. Ca si pozitionare, este foarte aproape pe Poarta Schei si are priveliste catre muntele Tampa. A fost construita ca un simplu coridor, iar menirea acesteia a fost sa deserveasca munca pompierilor.
 • Prima scoala romaneasca din secolul XI este pozitionata in interiorul bisericii “Sfantul Nicolae”, in cartierul Scheii Brasovului. Este locul unde s-au tinut primele cursuri si s-au printat primele carti in limba romana.
 • Turnul Alb si Turnul Negru au fost construite intre anii 1460 si 1494 cu scopul de a apara orasul de invazia inamicilor, ce doreau sa treaca de Zidurile Cetatii. Turnul Alb este cea mai inalta constructie istorica din oras, avand o inaltime de 20 de metri. Turnul Negru a fost supus de-a lungul timpului unor restaurari, ca urmare a incendiului din secolul XVII. 
 • Parc Aventura. Daca esti genul de persoana mai activa si dornica de adrenalina, trebuie sa stii ca Brasovul iti ofera nenumarate posibilitati de distractie. In orasul din inima Transilvaniei, gasesti cel mai mare parc de aventura din Europa de Est. Asa ca fii pregatit sa iesi din zona de confort si sa iti depasesti limitele cu ajutorul a 15 trasee cu grade diferite de dificultate, tiroliana sau jocuri in copaci. Programul parcului este de luni pana duminica, in intervalul 10.00 – 18.30.
 • Paradisul acvatic. Fie soare, fie ploaie, complexul acvatic este locul perfect pentru distractie, rasfat sau relaxare Pregateste sa descoperi mai multe piscine interioare, exterioare, tobogane de apa, sa te rasfeti la sauna, jacuzzi sau sa iti consumi energia la terenul de fotbal sau de tenis.
 • Cetatea Rasnov. Este momentul sa depasesti granitele orasului Brasov, alaturi de o serie de cetati si castele ce inconjoara judetul transilvanean. Cetatea dateaza inca din secolul XIX, si este una dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate. Pozitionata strategic in varful unui deal stancos, te incurajam sa o vizitezi daca vrei sa te bucuri de privelistea sau sa descoperi muzeul de arta feudal unde sunt adapostite unelte, arme, armuri sau porturi specific secolului, fotocopii ale unor documente din acele vremuri, o masca de tortura sau un jug cu ajutorul caruia prizonierii erau transportati. 

 • Castelul Bran, pozitionat la 30 km distanta de Brasov si construit strategic pe o stanca, este o emblema a tarii noastre, datorita legendei ce s-a creat in jurul acestuia, contele Dracula - adesea confundat cu printul valah Vlad Tepes. Construit inca din anul 1377, ca si fortareata in zona, acesta a trecut prin patrimoniul mai multor familii, in prezent facand parte din mostenirea familiei de Habsburg. In cadrul muzeului de patru etaje vei regasi colectii de costume, arme, armuri dar si mobilier. 

 • Rezervatia de ursi Liberty se afla intre Rasnov si Zarnesti si cea mai mare rezervatie naturala de ursi bruni din lume, avand o suprafata de 69 de hectare. Aceasta reprezinta caminul a peste 100 de ursi, salvati de la o viata de captivitate si de abuzuri.
 • Poiana Brasov, este statiunea montana cu cel mai mare domeniu schiabil din tara, cu 12 partii de schi a caror lungime ajunge si pana la 25 km. Deserveste ca statiune turistica inca din anul 1895, la o distanta de 10 ani fiind construita si prima cabana.

Surse foto : Unsplash