Judetul Harghita pozitionat in estul Transilvaniei ne ofera nenumarate atractii turistice cu istorie bogata, traditii stravechi, fiind unul dintre judetele din Romania ce se poate lauda cu ape minerale cunoscute in intreaga lume. 

Iti recomandam un tur in care sa ai timp sa te bucuri pe indelete de peisaje superbe cu relief variat, munti si dealuri, lacuri si rauri. Ne-am gandit sa realizam un top al celor mai frumoase atractii turistice din Harghita, pe care trebuie sa le vezi :

  • Salina Praid se afla la 10 km distanta de cunoscuta statiune Sovata, fiind considerata una dintre cele mai mari din Europa.  Salina reprezinta o adevara comoara turistica pentru zona Transilvaniei, aceasta reusind sa atraga un numar impresionant de turisti. Este destinatia ideala prin care poti imbina cu usurinta beneficiile obtinute pentru propria sanatate cu cele de agrement. Nici nu veti simti timpul petrecut in salina, existand o zona amenajata cu dotari si facilitati specifice divertismentului. Mai multe detalii despre salina gasesti intr-un articol mai vechi de pe blogul nostru --> Despre Salina Praid.
  • Baile Tusnad sau “Mica Elvetie” pozitionata intre muntii Harghita si Bodoc, este cea mai mica statiune balneara din Romania. In pofida acestui aspect, statiunea adaposteste 44 de izvoare naturale, in prezent fiind utilizate 6 dintre acestea. Pe langa tratamentul balnear, multi turisti aleg sa-si petreaca sejururile aici datorita cadrului pitoresc si aerului curat, puternic ozonat. 
  • Lacul Sfanta Ana este in imediata apropiere de statiunea balneara Tusnad, fiind singurul lac vulcanic din tara noastra. Apreciat ca fiind una dintre cele mai curioase comori naturale de pe continent, lacul este un loc unic in Europa. In apa lacului nu exista oxygen, acesta fiind si motivul pentru care in acesta nu traieste nicio vietate.


  • Lacul Rosu este unul dintre cele mai mari lacuri de acumulare din Romania. Pozitionat pe drumul principal dintre localitatile Gheorgheni si Bicaz, acesta face parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, fiind unul dintre cele mai renumite lacuri din Tinutul Secuiesc.


  • Statiunea Borsec are de oferit curiosilor o istorie bogata si peisaje superbe. Este cea mai importanta statiune balneo-climaterica din Transilvania, apa minerala Borsec fiind de altfel prima apa imbuteliata din Europa. Odata ajunsi in statiune iti recomandam ca pe lista ta sa incluzi si Pestera de Gheata, Muzeul Apei Minerale, Sapte Izvoare si Grota Ursilor. 
  • Un obiectiv inedit este statuia Inima lui Isus de pe Varful Gordon a carui inaltime ajunge pana la 22 de metri, fiind de altfel cea mai inalta figura a lui Isus din Europa de Est. In interioriul statuii se afla scari metalice, oferindu-va astfel prilejul de a urca pana in capul acesteia si sa va puteti bucura de peisaj.
  • Statiunea Bilbor este localitatea unei vei putea gasi cel mai mare numar de izvoare cu apa minerala din Harghita, nici mai mult nici mai putin de 700 de izvoare ( dintre acestea, 17 sunt exploatate pentru gradul de mineralizare si efectul benefic pe care il au in cazul anumitor afectiuni medicale). Ca si alte statiuni din judet, Bilbor te atrage cu trasee montane si peisaje ce te las afara aer. In zona traiesc animale protejate prin lege, precum: rasul, mistretul, cerbul carpatin, cocosul de munte sau jderul.
  • Drumul pe Cheile Bicazului iti va oferi un adevarat spectacol al naturii, cu multe serpentine si pereti calcarosi. Acestea au o lungime de 8 kilometri si se afla la granita dintre judetul Harghita cu Neamt. 


  • Poiana Narciselor de la Vlahita, o adevarata bucurie pentru ochii privitorului. Arie protejata prin lege, poiana se afla in sudul judetului Harghita, zona in care cresc aproximativ 150-200 de narcise pe metro patrat. 
  • Centrul de echitatie Ivo Riding Ranch a luat nastere in anul 2008,  dintr-o pasiune transmisa in familie. Este singura herghelie de cai islandezi din tara noastra. Calul islandez este cunoscut si iubit datorita temperamentului echilibrat, prietenos, docil si usor de manevrat.