Ti s-a intamplat deseori sa auzi de Tinutul Secuiesc si de frumusetile acestei zone. Dar cum ar fi sa vezi chiar tu cu ochii tai locatiile de poveste de aici? Iesi din rutina in aceasta toamna si acorda-ti cateva zile libere pentru o noua calatorie. Sursa: 10 motive pentru a vizita Tinutul Secuiesc 


Vorbim despre o zona unde se remarca traditiile istorice si etnografice. Din punct de vedere administrativ, Tinutul Secuiesc este format din urmatoarele teritorii: Harghita, Covasna si o parte din judetul Mures. Fiecare turist ce ajunge pe aceste meleaguri va fi fascinat de modul in care au fost pastrate obiceiurile din vremurile de demult. Dincolo de arta populara, putem afirma ca Tinutul Secuiesc se remarca si prin cadrul natural deosebit.

 

Muntii Harghitei creaza peisaje de poveste, iar toamna este momentul ideal sa te bucuri de natura si sa admiri spectacolul oferit de frunzele aramii ce incep sa cada la fiecare adiere a vantului.

 

Altitudinea ajunge chiar si la 1800 de metri in Muntii Harghitei, ceea ce inseamna ca vei putea admira crestele falnice ale lantului muntos, ce se intrezaresc printre nori. Asezarile rurale ce se afla chiar la poalele muntilor sunt vizitate anual de mii de turisti dornici de liniste. Potentialul turistic al zonei este dat si de existenta numeroaselor statiuni balneoclimaterice, unde iti vei putea imbunatati totodata si starea de sanatate.

 

Afla ce poti sa vizitezi pe durata sejurului tau in Targul Secuiesc!


1. Lacul Sfanta Ana 

Stiati ca Lacul Sf. Ana este unicul lac din Europa ce s-a format intr-un crater vulcanic? Suna de-a dreptul impresionant! Inedit este si lacul Mohos, aflat in imediata apropiere, insa la o altitudine mult mai mare, de 1050 de metri. 


Sursa: Lacul Sfanta Ana si legendele locului


2. Statiunea Tusnad 

Daca vei continua traseul, vei ajunge intr-una dintre statiunile de renume din Romania, ce a fost creata inca din secolul XIX. Aerul de munte, padurile de conifere si izvoarele de apa minerala te vor face sa nu iti mai doresti sa parasesti acest loc de vis.Sursa: Baile Tusnad 


Citeste si : Ce sa vizitezi in statiunea balneara Baile Tusnad si in imprejurimi?


3. Harghita 

De pe lista ta nu poate sa lipseasca nici Harghita, ce este denumita simbolic drept "orasul sporturilor de iarna". Asta nu inseamna ca nu poti vizita acest loc in orice perioada a anului. Natura este mereu incantatoare, indiferent de sezon. 


Sursa: Harghita, frumusetea naturii in locuri de legenda 


4. Manastirea Franciscana din Sumuleu Ciuc

Daca nu ai auzit inca de acest centru religios de mare importanta, atunci ar fi momentul oportun sa vizitezi Manastirea Franciscana. Este vorba despre un edificiu religios remarcabil, ce prezinta influente ale stilului baroc.


Sursa: O vizita la manastirea Franciscana din Sumuleu Ciuc 


5. Odorheiu Secuiesc 

Un centru urban important din punct de vedere cultural si economic. Aici poți vizita unele vestigii istorice, cum ar fi Capela Iezuita, construita cum mai bine de 7 secole.Sursa: Obiective turistice Odorheiu Secuiesc 


In concluzie, Tinutul Secuiesc reprezinta o zona cu adevarat surprinzatoare. Exista numeroase atractii turistice pe care le poti vizita, iar cadrul natural este unic. Se pare ca ai gasit deja urmatoarea destinatie de vacanta, nu-i asa?