Statiunea Durau, judetul Neamt – o oaza de liniste si relaxare

O alternativa pentru statiunile montane aglomerate si mai cunoscute este statiunea Durau, pozitionata la poalele masivului Ceahlau, in judetul Neamt. O destinatie turistica perfecta, daca esti dornic sa petreci cateva zile in natura, timp in care sa te bucuri de frumusetea peisajelor, aer curat si liniste.

Este o statiune care merita vizitata atat in sezonul rece cat si cald, fie ca iubesti sporturile de iarna sau fie ca iti doresti sa descopera frumusetea naturii indeaproape, descoperind-o cu ajutorul traseelor montane marcate.

Sursa: Statiunea Durau 

Statiunea Durau se afla la poalele muntilor Ceahlau, permitandu-ti sa surprinzi peisaje deosebite si spectaculoase. Altitudinea la care se afla este de aproximativ 700 – 800 de metri.

Ceea ce este atat de special la statiunea turistica este aerul curat si atmosfera ozonata, care sunt de altfel si principalii factori naturali de cura din Durau. De altfel, destinatia turistica este recomandata celor care simt nevoia sa se refaca dupa o perioada mai dificila, sa se bucure de natura sau chiar sa se trateze de diverse afectiuni, precum: anemie, nevroza astenica etc.

Iti recomandam sa parcurgi cateva din traseele montane marcate, pentru a te putea bucura de prilejul de a descoperi indeaproape frumusetile muntelui. Iti recomandam o drumetie spre Varful Ocolasu Mare – altitudine 1907 metri sau Varful Toaca – altitudine 1904 metri. Parcurgand un astfel de traseu, vei putea admira si Cascada Duruitoarea, Cabana Fantanele, Cabana Dochia sau Manastirea de pe Muntele Ceahlau, care a fost construit in anul 1993, pe un platou de stanca.

Sursa: Statiunea Durau 

Statiunea nu ar trebui ocolita in timpul sezonului rece, fiind o varianta perfecta pentru a te putea bucura de sporturile de iarna. Partia de ski Poiana Soarelui este preferata de multi dintre iubitorii de schi, fie incepatori sau avansati. Partia are amenajat si teleschi, care urca pe o distanta de aproximativ 350 de metri.

Partia Poiana Soarelui din Durau are o lungime de 375 de metri, iar sezonul de schi dureaza de regula din luna decembrie pana in luna martie.

Sursa: Statiunea Durau 

Statiunea Durau este o una mai mica, dar deosebita de frumoasa si primitoare. Merita de o descoperi “brad cu brad” si sa te bucuri de privelistea catre masivul Ceahlaului. Daca ai planuit sa petreci cateva zile in aceasta zona, iti recomandam sa ai in vedere cateva atractii turistice de neratat, aflate in apropiere :

  • Manastirea Durau, care a fost ridicata in locul unui vechi schit de maici.
  • Palatul Cnejilor, un palat ruinat care a apartinut boierilor din familia Cantacuzino.  
  •  Cheile Bicazului


  • Rezervatia de zimbri Dragos Voda
  •  Lacul Izvorului Muntelui unde ai posibilitatea sa te bucuri de o serie de activitati de agrement : plimbari cu barca, excursii cu vaporasul, waterski etc.
  •  Lacul Rosu

Citeste si : Lacul Rosu, o locatie apreciata de turisti