Satu Mare – Care sunt obiectivele turistice regasite in acest judet?

Partea de nord vest a tarii este renumita pentru frumusetea sa, iar Satu Mare este un judet ce merita a fi vizitat cel putin o data in viata. Ceea ce este bine de stiut este faptul ca aici inca se mai pastreaza traditiile si obiceiurile de demult, ce ilustreaza cultura si civilizatia strabunilor.

Rezervatiile naturale foarte frumoase, atractiile turistice de tip istoric si cladirile a caror arhitectura este veche de sute de ani, toate acestea le vei regasi in sejurul tau din Satu Mare.

Sursa: Satu Mare 

Tara Oasului 

Printre locatiile de top din Satu Mare se afla si asa zisa „Tara a Oasului”. Denumirea simbolica a acesteia reliefeaza faptul ca pare a fi desprinsa din basme. Centrul sau este reprezentat de Negresti-Oas, o zona in care stilul etnografic este resimtit la fiecare pas.

Cele doua muzee din Tara Oasului sunt apreciate de catre vizitatorii din intreaga lume, tocmai pentru ca au fost amenajate in aer liber, fapt ce confera mult mai multa originalitate. Muzeul Satului si Muzeul Tarii Oasului nu trebuie sa lipseasca din itinerariul tau, deoarece vei descoperi foarte multe noutati despre specificul zonei Maramuresului.

Interesanta este si arhitectura caselor, nu este de mirare faptul ca s-a dezvoltat in ultimii ani turismul rural. Tot mai multi vizitatori opteaza pentru o cazare in Satu Mare intr-una dintre gospodariile localnicilor, ce au fost transformate in spatii de cazare pe cat de autentice, pe atat de confortabile. Vei avea parte de toate facilitatile necesare unei vacante reusite, dar te vei simti ca in copilarie, cand obisnuiai sa petreci timp in casa bunicilor.

Sursa: Tara Oasului 

Deseori, aici se organizeaza festivaluri de muzica si dansuri populare, iar costumele sunt o adevarata incantare pentru privitori. Mii de margele stralucesc cu putere in lumina naturala, facandu-te sa te simti ca la un adevarat spectacol.

Sursa: Strand Termal Tasnad 

Tot in Satu Mare se afla si statiunea Tasnad, un loc indragit de vizitatorii de toate varstele. An de an, numarul turistilor ce ajung la Tasnad creste, semn ca se simt foarte bine in acest loc. Izvoarele de apa termala existente aici se dovedesc a fi benefice in tratarea unui numar foarte mare de afectiuni, de la cele ce tin de sistemul osos, pana la afectiunile dermatologice, neurologice si ginecologice.

Dupa ce te bucuri de cateva ore la strand, poti sa vizitezi si imprejurimile, cum ar fi Biserica Reformata, un edificiu religios si istoric, realizat inca din anul 1476, in stil gotic.

Cetatea Ardudului 

Istoria se regaseste la orice pas in Satu Mare. Desi ne aflam in epoca moderna, inca mai sunt elemente ce amintesc de trecutul glorios, cum ar fi Cetatea Ardudului ce se afla in orasul cu acelasi nume. Stiai ca cetatea a fost ridicata in secolul XV, la initiativa voievodului Transilvaniei, Vartolomeu Dragffy?

Prin urmare, ai putea avea in vedere si zona nordica a tarii, daca iti planifici o mini vacanta in februarie. Ultima luna de iarna ar trebui sa te surprinda pe plaiuri maramuresene, unde te poti relaxa asa cum se cuvine.

Sursa foto cover : Obiective turistice Satu Mare 

Citeste si : Descopera atractiile turistice din Maramures