Poiana Brasov, o destinatie de vacanta perfecta pentru Craciun

Doar cateva zile ne mai despart de cea mai frumoasa perioada a anului, Craciunul. Desi o mare parte din turisti deja si-au facut o rezervare pentru zilele de Craciun, mai sunt persoane ce inca nu au luat aceasta decizie. Totusi, exista sanse sa iti gasesti un loc de cazare last-minute, la una din unitatile de cazare din Poiana Brasov.

Sursa: Un complex din Poiana Brasov, desemnat cel mai bun hotel de schi din Romania 

Stiai ca in Poiana Brasov exista si cea mai lunga partie de ski din tara noastra, cu o lungime de aproximativ 5 km? Aici sunt 12 partii ultra-moderne, unde turistii isi pot exersa abilitatile  de ski.

Totusi, daca nu esti pasionat de sporturile de iarna, iti poti indrepta atentia spre un restaurant select, un club de noapte sau iti poti rezerva cateva ore pentru a te bucura de natura.

Pe langa relaxare, Poiana Brasov este cunoscuta si datorita faptului ca aici exista factori climatici cu un impact benefic asupra sanatatii. Aerul puternic ozonat are efect terapeutic in tratarea nevrozei astenice, cat si in anemiile secundare, afectiunile endocrine sau cele ale aparatului respirator. Temperatura medie in lunile de iarna este de aproximativ -10 grade Celsius, iar ninsorile frecvente transforma peisajul montan intr-unul de poveste.

In ceea ce priveste istoricul acestei statiuni montane, prima atestare documentara a avut loc inca din anul 1427, insa la momentul respectiv Poiana Brasov era considerata a fi doar o zona favorabila pentru practicarea oieritului.

Treptat, aceasta zona a devenit una foarte ofertanta, mai ales in practicarea schiului. Prima echipa de schiori ce a urcat pentru prima oara masivul Postavaru, in anul 1895 a ramas in istorie.

In imediata apropiere a statiunii se afla si Biserica de Lemn „Sf.Ioan”, deci vei putea sa asisti la slujba de Craciun, daca iti doresti.

Printre atractiile turistice locale se numara si telecabina ce „te duce la inaltime”, chiar in Muntii Postavaru. Odata ce ai ajuns aici, vei avea parte de o imagine panoramica desavarsita si vei putea simti din plin magia iernii.

Sursa: Telecabina Poiana Brasov 

La doar 11 km de Poiana se afla si Cetatea Rasnov, a carei constructie s-a realizat pe o culme stancoasa. De aici poti sa admiri Valea Prahovei, cat si crestele montane falnice ce se zaresc in departare.

Iti doresti sa pornesti intr-o expeditie interesanta, pe urmele Contelui Dracula? Atunci noi iti recomandam sa treci in itinerariul tau si Castelul Bran, ce se numara printre cele mai impresionante castele medievale ce  exista la momentul actual in tara noastra.

Revenind la Poiana Brasov, putem afirma faptul ca aceasta este cea mai moderna statiune turistica din Romania, avand totodata si un renume international. Nu te poti plictisi pe durata vacantei tale de Craciun, datorita faptului ca aici exista partii, centre de echitatie, patinoar, dar si un personal specializat in sporturile de iarna, ce iti va calauzi primii pasi in ski.

Sursa: Vacanta in Poiana Brasov 

Citeste si : Brasov, printre cele mai frumoase orase din Romania