Romania este o tara cu un potential turistic desavarsit, iar acest aspect se datoreaza diversitatii formelor de relief.

In partea sud-estica a tarii vom regasi un tinut autentic, unde relieful este cat se poate de variat si peisajele montane incanta ochii privitorilor. Este vorba de Covasna, judetul ce este amplasat in curbura interna a Muntilor Carpati.

Pe langa peisaje, Covasna este considerata a fi un important centru balneo-climateric, ideal pentru persoanele ce se confrunta cu anumite afectiuni cardio-vasculare.

Intreaga zona are un mare potential turistic, datorat cadrului natural montan, existentei izvoarelor de ape minerale, dar si a numeroaselor atractii turistice valoroase.

Sa nu uitam ca potentialul turistic a fost bine valorificat, avand in vedere ca aici s-au creat statiuni.

Cu siguranta ati auzit cel putin o data de statiunea Balvanyos, deoarece este foarte apreciata de catre turistii din Romania, dar si de cei din intreaga lume.

Aflata la doar 67 de km de resedinta judetului, Sfantu Gheorghe, statiunea cuprinde 3 colonii de bai, ce odinioara functionau separat, insa in prezent alcatuiesc un ansamblu.

Sursa: Balvanyos Resort

Cum se afla in inima muntilor, in statiune ne putem bucura de un aer ozonat, dar si de padurile vesnic-verzi, ce ne incanta in fiecare anotimp.

Foarte multi turisti isi planifica anual concediile in aceasta locatie, deoarece isi doresc sa se bucure de numeroasele proprietati ale apelor minerale, ce revigoreaza intreg organismul si intaresc imunitatea acestuia.

Resedinta de judet a Covasnei este Sfantu Gheorghe, un oras cu traditie, foarte bine administrat.

 

Sursa: Cele mai bune 10 hoteluri din Sfantu Gheorghe

Pe teritoriul judetului Covasna regasim si monumente religioase unice, ce fac parte din Patrimoniul UNESCO. Spre exemplu, Biserica fortificata Sf. Emeric din Ghelnita, ce este cea dintai biserica din partea superioara a regiunii Trei Scaune.

Inconjurata de un zid cu turn, biserica este un obiectiv turistic de exceptie, unic in Romania.

Langa Biserica se gasesc si 3 cladiri anexe, iar intreg ansamblul este unic, din punct de vedere arhitectural.

Sursa: Biserica romano-catolica "Sfantul Emeric" din Ghelnita

In Covasna mai exista un centru urban, iar aici facem referire la orasul Targul Secuiesc. Acesta mai este denumit simbolic si ca „Orasul breslelor, cizmarilor si al curtilor”, fiind de-a dreptul fermecator.

Targul Secuiesc este considerat unic in intreaga Europa, deoarece din piata centrala pornesc in forma de raze de soare, mai multe stradute infundate.

Odata ajunsi aici, mai putem vizita si Biserica Romano-Catolica, Manastirea Minoritilor, dar si casa in care a locuit revolutionarul Gabor Aron.


Sursa: Targul Secuiesc

Valea Zanelor din Covasna este o locatie foarte cunoscuta la nivel national si international. Vorbim despre o zona de agrement cu peisaje naturale, unde se afla si un monument unic in Europa,  intitulat de localnici „siclau”.


Sursa: Castelul de Lut, Valea Zanelor

Aflata la o altitudine de 500 m si la doar 45 km de Sfantu Gheorghe, Statiunea Biborteni este o destinatie ideala de vacanta, unde ne putem bucura de liniste si de relaxare, participand totodata la sedintele de tratament balnear.

Asadar, exista numeroase obiective turistice in Covasna, ceea ce face din aceasta regiune, o destinatie de vacanta de luat in calcul.