In Romania exista foarte multe locatii interesante ce inca nu au fost descoperite de catre turisti. Tara noastra dispune de destinatii unice, pe care ar trebui sa le iei in calcul cand iti planifici urmatoarea vacanta.

In continuare, va vom prezenta atractiile turistice ce se afla pe teritoriul judetului Giurgiu.

Incepem cu Parcul Natural Comana, a carui suprafata se intinde pe raza mai multor comune din partea de sud a judetului.

Inca din 2005, acesta a fost inclus in lista zonelor protejate din tara, pentru pastrarea habitatului natural al speciilor de plante endemice.

Cu o suprafata de aproximativ 25.000 de hectare, Parcul Natural Comana cuprinde un ecosistem specific Deltei Dunarii. Potrivit biologilor, aceasta zona se afla pe locul doi ca biodiversitate, dupa Delta Dunarii.

Sursa: Parcul Natural Comana 

Aceasta locatie reprezinta mediul de viata a 141 de specii de pasari, 19 specii de pesti si 31 de specii de mamifere.

In apropierea Parcului National Comana se afla Casa Memoriala „Gellu Naum”. Acesta a fost o personalitate marcanta a Romaniei, fiind scriitor, filosof si prozator de renume.

Sursa: Acasa la Gellu Naum 

Ori de cate ori isi dorea sa aiba parte de inspiratie, se retragea in acest imobil. Sa nu uitam ca Gellu Naum s-a numarat printre ultimii reprezentanti ai curentului suprarealist din Europa.

Podul Prieteniei a fost construit tocmai pentru a face trecerea dintre Romania si Bulgaria pe Dunare. Practic, acesta leaga orasul Giurgiu de orasul bulgaresc Ruse, fiind ridicat inca din 1954. Cu o lungime de 3 km, podul este o adevarata atractie turistica pentru turisti, mai ales ca portiunea de mijloc este mobila si se poate ridica ori de cate ori trec nave cu o inaltime mare.

Podul este prevazut atat cu doua benzi de circulatie rutiera, o banda feroviara si un trotuar special creat pentru pietonii ce isi doresc sa admire spectacolul naturii.


Sursa: Podul Prietenei Giurgiu - Ruse 

La scurta distanta de Podul Prieteniei se afla si Insula Mocanu, a carei suprafata se intinde pe 5 km. In zilele calde de vara, turistii pot sa aiba parte de o zi de plaja, fara a mai fi nevoiti sa ajunga pe litoral. Desi pe plaja nu se poate ajunge decat cu barca, intreaga calatorie nu dureaza mai mult de cateva minute.

Sursa : Plaja Mocanu 

Revenind la arhitectura urbana a judetului, aici exista numeroase monumente de exceptie, printre care se numara si Conacul Druganescu.

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca impresionantul imobil se afla la doar 30 de km de Bucuresti, fiind un exemplu de ctitorie brancoveneasca. Construit in anul 1720, Conacul se aseamana cu cel de la Mogosoaia.

Sursa: Minunatiile din jurul Bucurestiului - Conacul Druganescu 

In vremurile de odinioara, Conacul Druganescu a apartinut printesei Marina Stirbey Brancoveanu, insa la momentul actual acesta este deschis publicului, gazduind Centrul Pastoral-Cultural „Gavril Druganescu”.

Daca va aflati in trecere prin Giurgiu, atunci nu trebuie sa omiteti sa vizitati Turnul Ceasornicului, amplasat in Piata Unirii. Cu o inaltime de 22 de metri, acesta este remarcabil pentru fiecare trecator.

Sursa: Turnul cu ceas din Giurgiu 

Asadar, daca iti doresti sa descoperi mai multe zone din Romania, atunci ar trebui sa ai in vedere si judetul Giurgiu, ce te va impresiona prin numeroasele sale atractii turistice.