In Romania, peisajele montane sunt cat se poate de spectaculoase, atragand anual un numar impresionant de turisti.

Turismul montan reprezinta o ramura importanta a economiei, iar acest aspect nu este de mirare, avand in vedere cadrul natural desavarsit.

Muntii Rarau se afla in inima Bucovinei, in partea de nord a tarii, zona fiind considerata a fi un izvor de frumusete.

Si din punct de vedere al infrastructurii, observam ca statiunea este moderna. Drumurile sunt accesibile, traseele montane sunt bine organizate, deci turistii ajung cu usurinta la unitatile de cazare, cat si la obiectivele turistice aflate in aceasta locatie.


Sursa: Colt de rai. Minunile din Muntii Rarau

In ceea ce priveste amplasarea geografica, Muntii Rarau sunt separati de Muntii Giumalau de catre raul Colbu, in partea de vest. In partea de nord, regasim Obcinele Bucovinei, ce sunt foarte cunoscute de catre persoanele pasionate de calatorie.

Turistii ajung pe aceste meleaguri si pentru a vizita Pietrele Doamnei, o formatiune geologica spectaculoasa.

Pentru a ajunge la masivul montan, va trebui sa parcurgem un traseu inedit, bucurandu-ne de linistea si de frumusetile naturii.


Sursa: Pietrele Doamnei, Muntii Rarau

Muntii Rarau se afla in partea centrala a Carpatilor Orientali, iar in ultimii ani, tot mai multi turisti din strainatate aleg sa isi petreaca vacantele in aceasta zona.

Atat flora, cat si fauna sunt diverse, iar Masivul Rarau se remarca si prin forma sa destul de abrupta.

Fie ca alegem sa petrecem un weekend in Campulung Moldovenesc sau o saptamana, vom avea parte de numeroase activitati. De la plimbarile in aer liber, pana la alpinism, toate aceste activitati au rolul de a ne deconecta de la agitatia marilor orase si a ne apropia de natura.

Traseele sunt accesibile, atat pentru incepatori, cat si pentru persoanele cu experienta. In statiune regasim si unitati de cazare ce ofera servicii premium.

Intr-o vacanta in Bucovina vom aprecia si bucatele traditionale, ce au un gust aparte. Printre acestea se numara tocanita de hribi, pui haiducesc, ciorba radauteana sau pastrav la cuptor.

Diversitatea peisagistica este expresia ce caracterizeaza cel mai bine zona Raraului. Pe langa masivul montan, vom intalni pajisti alpine si subalpine, unde vegetatia este incantatoare.

Padurile sunt vesnic verzi, fiind formate preponderent din specii de conifere, dintre care amintim pinul, molidul sau zada.

In sezonul de vara, cand natura este in plina dezvoltare, peisajele sunt de poveste. Intalnim numeroase specii de flori de camp, ce infrumuseteaza intreaga locatie.


Sursa: Peisaj Muntii Rarau

Din zona Muntilor Rarau izvorasc si doua rauri destul de importante, mai exact, Bistrita si Putna.

Pentru a ajunge pe aceste meleaguri, va trebui sa urmati indicatiile rutiere de pe traseul Suceava-Campulung-Vatra Dornei.

Este bine de stiut faptul ca Masivul Rarau este considerat a fi epicentrul turismului din Bucovina.

Prin urmare, daca va planificati o vacanta intr-o zona cu specific montan, ar trebui sa aveti in vedere si partea nordica a Moldovei.

Aici intalnim peisaje pitoresti si o atmosfera relaxanta, unde ne putem relaxa si uita de stresul acumulat in ultima perioada.