Facem ce facem si ne gandim ce parte a tarii sa mai descoperim. In luna octombrie iti propunem sa alegi partea de nord-est a tarii. Moldova este o regiune istorica cu un potential turistic uluitor.

 

Vorbim despre un colt de tara pitoresc, ce pastreaza atmosfera traditionala de altadata. 

Traditiile nu sunt prezente doar in zonele cu potential turistic, ci din contra. In orice parte a Moldovei vei observa faptul ca printre activitatile localnicilor se numara cresterea animalelor sau cultivarea pamanturilor. Iti propunem 4 atractii turistice foarte interesante pe care le poti admira in Moldova. 


1.      Localitatea Marginea, locul unde traditiile inca se pastreaza vii.


Sursa: Marginea Ceramics 


Ai auzit de ceramica de la Marginea? Olaritul este un mestesug ce a facut din satul sucevean un adevarat centru cultural national. Potrivit istoricilor, aceasta indeletnicire a localnicilor ar fi inceput inca din anul 1500. Stiai ca in intreaga lume exista doar 3 centre producatoare de ceramica neagra, in Mexic, America de Sud si la Marginea?

 

La momentul actual, inca mai poti regasi ateliere de olarit in Marginea, insa nu la fel de numeroase ca in trecut, cand aici existau peste 60 de familii de olari. Toate fazele de productie a obiectelor sunt manuale. Poti chiar sa achizitionezi tot felul de produse de decor sau vase de bucatarie.


2.   Cetatea de Scaun a Sucevei Sursa: Cetatea de Scaun a Sucevei 


Zidita inca din secolul al XIV-lea, cetatea a reprezentat resedinta domnitorilor Moldovei pe o perioada indelungata de timp de aproximativ 200 de ani. In zilele noastre, Cetatea de Scaun a Sucevei este considerata a fi un monument istoric de interes national.

 

In ultimii ani, monumentul a fost reabilitat, insa lucrarea s-a facut tinând cont de toate particularitatile structurii initiale, pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor. Atat castelul, cat si zidurile de aparare se afla intr-o forma foarte buna si pot fi admirate de turisti in fiecare zi a saptamanii. 


3.     Mega Tiroliana de la Palma

Cine a zis ca o vacanta in Moldova nu poate fi prilejul ideal pentru incercarea unor activitati inedite? Esti amator de adrenalina? Atunci Mega Tiroliana de la Palma este atractia turistica pe care nu o poti rata. Este vorba despre cea mai lunga tiroliana din intreaga tara, cu o lungime de aproximativ 1,1 km. Peisajul montan este remarcabil, iar intreaga experienta va fi una memorabila pentru tine.


Sursa: Tiroliana Pasul Palma 


3.   Traseul Pietrele Doamnei

Continuam cu peisajul montan si la Rarau, unde se afla traseul montan ce duce spre Pietrele Doamnei. Daca esti pasionat de drumetiile pe potecile serpuite de munte, atunci poti porni in aventura. Odata ce ai ajuns la altitudinea de 1634 de metri, te vei bucura de o imagine panoramica deosebita si poti respira un aer curat. 


Citeste si : Muntii Rarau, Romania Sursa: Pietrele Doamnei 


Prin urmare, pe teritoriul Moldovei exista numeroase atractii turistice pe care le poti vizita in aceasta toamna. Petrece cateva zile in aceasta parte a tarii si uita de stresul cotidian!