Desi esti deseori tentat sa iti indrepti atentia catre o vacanta in strainatate, ar fi bine de stiut faptul ca tara noastra are multe de oferit din punct de vedere turistic. Exista numeroase orase din Romania ce au un farmec aparte, iar noi am pregatit un top al acestora, pentru a-ti veni in intampinare cu cateva sugestii.

Sighisoara

Orice pasionat de calatorie a auzit cel putin o data in viata de orasul cetate ce a fost construit pe doua nivele. Da, ai auzit bine! Stiai ca la baza se afla cladirile cetatii, iar in partea superioara, pe un deal a fost construita cea mai veche scoala? La momentul actual, cladirea gazduieste liceul “Josef Haltrich”.

 

Sursa:

 

Desi nu este un oras ce se intinde pe o suprafata mare, Sighisoara este renumita tocmai datorita caselor colorate ce au fost construite inca din vremurile de demult, dar care sunt locuite si in zilele noastre. Aceste imobile sunt incluse totodata si pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, aspect deloc surprinzator avand in vedere frumusetea si design-ul lor.

Piatra Neamt

Din punct de vedere geografic, orasul situat pe Valea Bistritei este o oaza de verdeata. Toamnele lungi, iernile blande si climatul temperat continental sunt cateva dintre avantajele turismului local.

 

Sursa: Piatra Neamt 

Exista numeroase atractii turistice in Piatra Neamt, iar dintre acestea amintim Expozitia Muzeala de la Casa Domneasca, Muzeul de Arta Neolitica Cucuteni, sau Muzeul Memorial „Calistrat Hogas”. Denumit simbolic drept „Orasul lui Calistrat Hogas”, Piatra Neamt incanta privirile turistilor din intreaga lume, nu doar a celor nationali.

Sibiu

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca acest oras a primit titulatura de Capitala Culturala Europeana, in anul 2007. In anul respectiv, aici s-au desfasurat nu mai putin de 2000 de evenimente culturale. Suna de-a dreptul impresionant, nu-i asa? Din itinerariul tau nu trebuie sa lipseasca Parcul ASTRA, Turnul Sfatului, Pasajul Scarilor si Turnul Sfatului.

Faima orasului a depasit granitele nationale si a ajuns chiar si la urechile pasionatilor de cultura din intreaga lume, gratie organizarii Festivalului International de Teatru si Muzeul Civilizatiei Traditionale ASTRA.

 

Sursa: Sibiu 

Cluj Napoca

Din categoria oraselor cu un potential turistic ridicat face parte si Cluj Napoca. In fiecare an, orasul reuneste sute de mii de turisti, mai ales in cadrul festivalurilor de muzica.

 

Sursa: 6 motive sa vizitezi Cluj Napoca 

Daca te intrebi ce sa vizitezi in Cluj Napoca, ia-ti o foaie si un pix si noteaza urmatoarele atractii turistice: Casa Matei Corvin, Muzeul Farmaciei, Canalul Morii sau Bastionul Croitorilor.

Citeste si : Cluj Napoca, unul dintre cele mai dezvoltate orase din tara. Ce putem vizita?

Prin urmare, orasele din Romania sunt de-a dreptul incantatoare. Trebuie doar sa iti acorzi suficient timp pentru a le descoperi in profunzime. Fa un city break in luna Noiembrie si vei avea parte de o experienta unica. Se numara calatoritul printre hobby-urile tale? Cu atat mai bine! Vei face ceea ce iti place si vei evolua pe plan spiritual, totodata.