Daca e weekend, atunci te gandesti mereu la o modalitate perfecta de a te relaxa dupa o saptamana aglomerata, nu-i asa? Sa vizitezi noi locuri poate fi raspunsul la intrebarea ta. Si cum timpul este destul de limitat, cel mai bine este sa planifici din timp o mica escapada.

Ei bine, noi iti propunem astazi 3 locatii de weekend pe care nu poti sa le ratezi in 2023.

1. Iasi

Nu ai ajuns pana acum in capitala Moldovei? Planifica-ti un weekend in partea de sud-est  Romaniei. Vorbim despre un oras cu o bogata istorie, fiind un loc unde exista numeroase atractii turistice unice.

In partea centrala a orasului vei putea admira unul dintre cele mai frumoase palate din tara noastra, Palatul Culturii. Este vorba despre o cladire simbol, un adevarat monument arhitectonic de la  nivelul judetului. Daca optezi pentru orasul Iasi, nu poti pleca pana nu admiri impresionantul imobil chiar cu proprii ochi.

 

Sursa: Palatul Culturii 

La momentul actual, Palatul Culturii gazduieste mai multe muzee, dintre care amintim Muzeul de Istorie si Muzeul Etnografic, Muzeul de Arta Vizuala.

Citeste si : Palatul Culturii, emblema orasului Iasi 

Pe langa Palatul Culturii, in Iasi exista si alte atractii turistice la fel de fascinante, cum ar fi Catedrala Mitropolitana.

Stiai ca procesul de constructie al acesteia a inceput inca din secolul XV si a fost finalizat abia in secolul al XIX-lea? Vorbim despre un edificiu religios de mari dimensiuni, ce impresioneaza pelerinii din intreaga tara.

2. Sibiu

Ideal pentru o plimbare de weekend este si orasul Sibiu, al carui specific medieval te va impresiona. Cele doua zile petrecute aici iti vor oferi oportunitatea de a descoperi frumusetea arhitecturala, dar si traditiile culturale si gastronomice din partea centrala a Romaniei.

Centrul Vechi este locul potrivit pentru o plimbare in aer liber, mai ales pentru ca temperaturile deja ne duc cu gandul la primavara. Cladirile existente in Centrul Vechi au o datare de sute de ani, remarcandu-se totodata stilul baroc, gotic si renascentist.

Denumit simbolic drept “capitala europeana”, la Sibiu au loc periodic numeroase festivaluri de dans, teatru, arta vizuala sau muzica.

Sursa : Centru Istoric Sibiu 

3. Baia Mare

Ajungem si in partea de nord a Romaniei, la Baia Mare. Regiunea istorica Maramures este recunoscuta la nivel national pentru frumusetea sa, datorata atat specificului etnografic, cat si cadrului natural ce nu conteneste sa ne surprinda.

Sursa: Zboruri ieftine catre Baia Mare 

Tot mai multe persoane aleg sa isi petreaca weekendurile la Baia Mare pentru a se bucura de peisajele incantatoare oferite de Muntii Maramuresului.

Pe langa natura, iti recomandam sa ajungi si la Cetatea Dejani, un loc de unde poti avea parte de o imagine panoramica asupra intregii zone.

Asadar, daca nu ai foarte multe zile libere, macar finalurile de saptamana le poti petrece intr-o maniera ingenioasa, calatorind in diferite zone interesante din Romania.