Obiective turistice in Busteni – cele mai frumoase atractii. Galerie Foto

Statiunea Busteni este pozitionata la o altitudine de aproximativ 890 de metri si este inconjurata de muntii Caraiman ( 2384 m) si Costila (2489 m) . Se evidentiaza rapid prin pitorescul ei, privelistea catre muntii stancosi dar si prin nenumaratele posibilitati de practicare a turismului.

Fiind pozitionata chiar in inima tarii, statiunea Busteni este varianta optima pentru a parcurge trasee montane in Muntii Bucegi. Daca sunteti nehotarati, trebuie sa stiti ca sunt mai multe variante, cu grade diferite de dificultate.

Poarta Bucegilor ofera cele mai spectaculoase si frumoase peisaje montane din tara noastra, fie ca optezi pentru o plimbare in statiune sau fie ca te incumeti la un traseu montan. Un alt punct forte al statiunii, il reprezinta partiile de schi Kalinderu 1 si 2, pentru care multi turisti aleg sa isi petreaca vacanta si sa guste din adrenalina sporturilor de iarna.

Daca esti o persoana mai activa si pentru tine concediul inseamna noi experiente, Fun Park te va captiva imediat. Acesta se intinde pe o suprafata de 15 000 metri si iti propune sa testezi toboganele, caruselul, trambulina, baby-lift-ul sau panourile de catarare. Cu mai multe zone de distractie, parcul se adreseaza tuturor categoriilor de varsta.

Principalul obiectiv turistic pe care cu siguranta, nu trebuie sa il ratezi ar fi legendarele formatiuni Sfinxul si Babele. Sunt cele mai faimoase simboluri ale tarii noastre, pozitionate pe platoul muntilor Bucegi. Foarte usor poti ajunge cu ajutorul telecabinei, fiind vorba de o urcare cam de 10 minute, timp in care te poti bucura de peisajele ce iti taie rasuflarea . Sau poti merge cu masina pe Transbucegi, pana la Cabana Piatra Arsa si apoi mai ai de facut o mini-drumetie, cam de o jumatate de ora. Pozitionate la o altitudine de 2216 metri, acestea sunt cunoscute publicului datorita formelor sale inedite dar si a legendelor ce s-au creat in jurul acestora. Datorita asemanarii sale cu chipul uman, Sfinxul ar reprezenta divinitatea suprema a timpurilor pelasge, iar Babele sunt Altare ciclopice ale Caraimanului, fiind inchinate Pamanului si Cerului, Soarelui si Lunii.

Cascada 7 Izvoare este cunoscuta ca avand cea mai pura apa din Europa. Ba chiar se spune ca are si propietati miraculoase, ce vindeca anumite boli.  Pozitionata la o altitudine de 1300 de metri, pe Cheile Zanoaga, cascada se aprovizioneaza dintr-un lac subteran ce nu a secat niciodata. Si in jurul acestei frumuseti naturale s-a creat o legenda, conform careia reprezinta sursa puterilor Zeului Zamoxle.

Pestera Ialomitei, aflata la o altitudine de 1500 de metri, ofera acces turistilor sai la o portiune de 400 de metri din cei 480 pe care ii are. In interiorul acesteia, se afla Sala Ursilor cunoscuta ca fiind ultima ascunzatoare a ursilor caverenelor. Nu rata Grota Sf. Maria ( exista o asemanare cu statuia Fecioara Maria ) , Piatra Altarului despre care se spune ca este loculunde sihastrii savarseau cele sfinte in urma cu sute de ani.

Castelul Cantacuzino , inconjurat de un parc imens cu o suprafata de 2.5 hectare, este pozitionat in Zamora si a fost construit la cererea printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, cunoscut si sub numele de “Nababul”. Pe langa privelistea spectaculoasa, castelul este cunoscut si datorita legendelor create in jurul acestuia, precum ca ar fi bantuit, iar in serile cu luna plina se vad dansand lumini nefiresti. Pe langa istoricul acestuia si legende, arhitectura castelului este un alt punct forte cu ajutorul caruia atrage din ce in ce mai multi turisti.

Manastirea Caraiman, a fost citorita la initiative Parintelui Gheronite Puiu, ce a avut un vis in care Fecioara Maria i-a spus sa ridice o manastire in locul unde va gasi un brad cu 6 ramuri, langa o apa curgatoare. Peisajul este la fel de spectaculos, lacasul de cult parca fiind protejat de fortificatia formata de brazi inalti si verzi ce il inconjoara.

Crucea de pe Caraiman se afla la o altitudine de 2291 de metri si poti ajunge la ea doar cu ajutorul telecabinei, plus un traseu montan de o jumatate de ora. A fost construita in anii 1926 – 1928, in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondia, ca urmare a unui vis pe care l-a avut Regina Maria. Are o inaltime de 33 de metri si este construita din otel.