Suceava este unul dintre cele mai importante orase ale Moldovei, facand totodata parte din regiunea istorica Bucovina. Atat centrul urban, cat si imprejurimile se remarca prin existenta unor obiective turistice foarte frumoase.

Odata ce ai ajuns pe taramuri bucovinene, nu ai cum sa te plictisesti nici macar o secunda. In partea estica a orasului se afla Cetatea de Scaun, ce dainuie de secole. Timpul si-a pus amprenta asupra gloriei de altadata a cetatii, insa asta nu inseamna ca nu te poti bucura de o lectie de istorie. Stiai ca Cetatea de Scaun a Sucevei a fost resedinta domnitorului Stefan cel Mare?

Sursa: Cetatea de Scaun a Sucevei 

Conform istoricilor, Suceava a fost printre cele mai vechi orase din partea nord-estica a tarii, avand in vedere ca aici au fost identificare urme ale locuirii inca din Paleolitic. Se pare ca aici ar fi existat o asezare a dacilor liberi intre secolele II-III. Vorbim despre un loc foarte important, avand in vedere faptul ca aici s-a construit in Evul Mediu o cetate impresionanta.

Pe langa acest obiectiv turistic, in Suceava mai exista si alte locuri de vazut, cum ar fi: Muzeul Satului Bucovinean, Biserica Arbore, Complexul Medieval Zamca sau Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”.

In imediata apropiere a orasului se afla si numeroase manastiri ce au fost incluse deja in Patrimoniul Romaniei, avand o valoare culturala si istorica inegalabila. Dintre acestea amintim Manastirea Putna, Manastirea Gura Humorului, Manastirea Voronet, Manastirea Sucevita, Manastirea Moldovita.

Sursa: Manastirea Putna 

Pe teritoriul Sucevei se afla si Vatra Dornei, o statiune balneara apreciata de catre turistii de pretutindeni. Fie ca alegi sa vizitezi Vatra Dornei pentru a beneficia de tratamente cu apa minerala sau vrei sa practici un sport de iarna, „Perla Bucovinei” nu te va dezamagi, fiind o destinatie de vacanta ideala atat pentru familiile cu copii, cat si pentru tinerii amatori de distractie.

Citeste si : Vatra Dornei, o locatie inedita din Bucovina 

Sursa: Ce e de vazut la Vatra Dornei 

Si Gura Humorului este o statiune montana din Suceava ce se bucura de popularitate in randul pasionatilor de turism. Tot aici se afla si Manastirea Voronet, un edificiu religios reprezentativ pentru specificul zonei. Arhitectura sa remarcanta si picturile vechi de sute de ani ce au trecut proba timpului plaseaza Manastirea Voronet in topul celor mai frumoase lacasuri de cult de pe teritoriul tarii noastre.

Sursa: Misterul balaurului de la Voronet 

Statiunea include totodata si un parc de aventura, unde persoanele de toate varstele pot avea parte de adrenalina. In Humor a fost creata si o partie de ski, insa zapada pare ca se lasa asteptata in iarna anului 2023. Zona de agrement de la Arinis este ideala pentru petrecerea timpului liber, aici existand piscin interioare, restaurante, terenuri de sport si un patinoar.

Sursa: Piscina acoperita Arinis 

Asadar, cred ca te-am convins deja de frumusetea autentica a judetului Suceava. Ramane doar sa descoperi chiar tu numeroasele obiective turistice locale si sa te bucuri de o vacanta reusita.