Baile Felix, pozitionata in judetul Bihor, este cea mai mare statiune balneoclimaterica din tara, fiind vizitata pe parcursul intregului, indiferent de anotimp. Principala atractie a statiunii? Apele termale cu importante beneficii curative dar si o varianta perfecta pentru relaxare si recreere.

Statiunea se afla la doar 8 km distanta de orasul Oradea, astfel aveti posibilitatea sa vizitati unul dintre cele mai frumoase orase istorice din tara, care in ultimii ani a cunoscut o dezvoltare impresionanta din punct de vedere turistic.

In statiune vei avea la dispozitie nenumarate posibilitati de relaxare si de recreere, dar si baze medicale ce sunt echipate cu instalatii pentru tratarea unor afectiuni (bai la cada, impachetari calde cu namol si parafina, bazine cu apa minerala termala). Principalele proceduri de tratament pe care le regasim ar fi:  electroterapia, hidroterapia, aerohelioterapia, aerosoli, bai calde cu ape minerale, gimnastica medicala.

Apele minerale din statiune reprezinta principalul punct de atractie, a caror temperatura variaza intre 20 si 49 de grade Celsius. Gradul ridicat de saruri minerale sunt extrem de benefice in privinta anumitor afectiuni medicale (reumatismale, post-traumatice, neurologice centrale sau periferice, ginecologice, sau boli de nutritive si metabolism).

In centrul statiunii sunt pozitionate cele mai cunoscute si apreciate hoteluri cu baza de tratament proprie, in imediata apropiere strandului termal Apollo, care este deschis pe toata durata anului.

Lacul cu nuferi amplasat central, este cea mai buna alegere in cazul in care va ganditi sa profitati de o plimbare in aer liber, timp in care sa va bucurati si sa admirati peisajul.

Lacul este declarat rezervatie naturala, fiind de altfel unic in Europa. Vegetatia sa este impresionanta, dominanti fiind nuferii si lotusi roz adusi din India, Africa si Pakistan. Desi sunt specii rare, acestea s-au adaptat conditiilor de mediu din statiune, intr-o apa in care temperatura medie este de 20 grade cam pe toata perioada anului. Vei putea suprinde cu ajutorul aparatului foto si pestii exotici sau broastele testoase, deja vedete in statiune.

Ce spui de cateva momente de relaxare si rasfat? In statiune sunt amenajate mai multe centre SPA, cel mai cunoscut fiind Aqua Park President ce dispune chiar si de bazine cu apa termala. Printre alte facilitate de care va puteti bucura ar fi : sauna turceasca, masaj, hammam, bazinul whirlpool, jacuzzi, fitness in apa – Aqua Zumba etc.


Un obiectiv inedit este Pestera Ursilor, aflata la 70 km distanta de statiune. Descoperirea pesterei a avut loc in anul 1975, aceasta fiind impartita in 3 galerii si 4 Sali : Galeria Ursilor fiind zona unde au fost descoperite schelete de ursi, vechi de peste 15.000 de ani.

Alte atractii turistice interesante ar putea fi Rezervatia Naturala “Paraul Peta”, pozitionata in Baile 1 Mai, unde aveti posibilitatea sa admirati 3 specii naturale protejate : Nymphaea Lotus Thermas, pestele “Rosioara lui Racovita” si melcul Melopsis Parreyssi; fenomenul carstic de pe Dealul Somleului – Avenul de la Betfia, care are o adancime de 86 de metri.