O lista cu cele mai importante obiective turistice din Vatra Dornei

Perla Bucovinei este pozitionata in Depresiunea Dornelor, la confluenta raurilor Dorna si Bistrita, la o altitudine de 802 de metri, fiind inconjurata de un peisaj si privelisti incantatoare. Reprezinta alegerea multor turisti, datorita faptului ca este cunoscuta ca statiune balneara dar si locul perfect pentru a practica sporturi de iarna.

Statiunea turistica din Suceava este locul unde te vei putea bucura de excursii in natura, aer curat, verdeata si multa liniste, de tratamente balneo-climaterice sau de sporturile de iarna.

Legenda statiunii este una bine cunoscuta si este legata de Dragos Voda, “descalecatorul” Moldovei, ce venise in zona sa vaneze, loc in care se si indragostise iremediabil de o tanara, pe care a ucis-o din greseala. Plecat la vanatoare, aceasta a urmarit o caprioara si a tintit-o, insa in locul acesteia se afla Dorina, fata pe care o indragise.  Statiunea a fost botezata dupa numele fetei, aici fiind si locul in care a fost inmormantata de Dragos Voda.

Parcul Municipal din Vatra Dornei se intinde pe o supraata de 50 de hectare si este cunoscut datorita numeroaselor veverite, foarte prietenoase de altfel.  Declarat rezervatie dendrologica, acesta este pozitionat in centrul statiunii, fiind locul ideal pentru promenade.

Cazinoul din Vatra Dornei, cunoscut si sub numele de Cazinoul Bailor sau Pavilionul Central a Bailor, este inclus pe lista monumentelor istorice din judetul Suceava, avand peste 120 de ani de istorie. Acesta a fost construit intre anii 1896 – 1898, in stil ecletic. Exista o asemanare semnificativa cu Cazinoul din Baden, din punct de vedere architectonic.

Pentru cei ce vin in zona pentru a practica unul dintre cele mai iubite sporturi de iarna: schiul, statiunea le pune la dispozitie una dintre cele mai mari partii din Romania, partia Dealul Negru, cu o lungime de 3200 de metri. Beneficiaza de transport pe cablu si are un grad mediu de dificultate. Alte partii apreciate de turisti sunt : partia Veverita, partia Parc 1 si partia Parc 2, cu grade diferite de dificultate.


Turismul medical are un aport important in atractia turistilor, in mare parte datorita factorilor naturali de cura precum: apele minerale carbogazoase, mofete naturale si aplicatiile cu namol de turba. Pot fi tratate afectiuni ale aparatului cardio-vascular, loco-motor sau alte boli asociate : nevroza astenica, boli ale aparatului respirator, de nutritive s.a.