De ce sa nu faci tot posibilul ca majoritatea zilelor mai calduroase sa le petreci in natura, timp in care sa te bucuri, sa te reconectezi cu ea si sa descoperi noi minunatii cu care tara noastra a ales sa ne rasfete. 

La granita dintre judetul Brasov si Arges se afla rezervatia Parcul National Piatra Craiului, pozitionat mai exista in zona de sud-est a Carpatilor Meridionali cuprinzand Creasta Piatra Craiului si culoarele Rucar – Bran, Rucar – Zarnesti. 

Este declarata arie protejata de interes national si se intinde pe o suprafata totala de 14.773 ha repartizate astfel: 7806 hectare in judeul Brasov si diferenta de 6967 de hectare in judetul Arges. 

Sursa: Parcul National Piatra Craiului 

Frumusetea acestei rezervatii te las afara cuvinte, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care anumite zone sunt cu protectie stricta, precum :

  • Cheile Zarnestilor sau Prapastiile Zarnestilor. Acestea reprezinta practice un canion ingust si superb, pe care daca vei alege sa Il parcurgi vei ajunge la Platoul Magura, cabana Curmatura, timp in care te vei putea bucura de peisaje salbatice, pereti de stanca spectaculosi, ideali pentru iubitorii de alpinisim. 
  • Cheile Dambovicioarei pozitionate pe cunoscutul culoar Rucar – Bran, acestea au o lungime de 2 km si reusesc sa atrag numerosi turisti gratie aspectului impunator, prin pereti stancosi uriasi care ajung la o inaltime de 200 de metri. Citeste mai mult : Cheile Dambovicioarei si ale sale atractii unice 
  • Cheile Brusturetului reprezinta cu siguranta unul dintre cele mai importante atractii din Piatra Craiului, fiind traseul cu ajutorul caruia poti ajunge la marginea Poienii Brusturetului, aflat la o altitudine de 900 de metri. 
  • Cheile Dambovitei 
  • Pestera Liliecilor se afla la o altitudine de 950 de metri si s-a format in urma eroziunii muntelui de catre paraul Vaii cu Cale. Numele l-a primit datorita faptului ca in interiorul, adancimea cavernei traiesc colonii de lilieci, multi dintre acestia apartinand unor specii rare. 

Acest colt de lume spectaculos, Parcul National Piatra Craiului se bucura de o flora si fauna foarte bogata. De altfel, sunt peste 1.170 de specii si subspecii de plante care reprezinta peste 30% din speciile de plante superioare pe care le gaism pe teritoriul taii. Impresionant! Unele dintre acestea sunt rare si de la sine inteles, protejate de lege : Garofita Piatra Craiului, Barba Visului, Floare de Colt, Papucul Doameni. 

Peste 40% din cele 100 de specii de mamifere din fauna intregii tari le gasim in Parcul Piatra Craiului. Dar nu numai mamifere, caci pe teritoriul rezervatiei traiesc specii de pasari, pesti, amfibieni si reptile, multe dintre acestea fiind protejate prin lege. Cele mai cunoscute specii de animale sunt: ursul carpatin, capra neagra, cerbul, rasul, lupul, vulpea, veverita, pisica salbatica, vidra, cocosul de munte, corbul, soimul calator, acvila de munte, pitigoiul de munte, ciocanitoarea neagra, sarpele de apa, vipera etc

Sursa: Parcul National Piatra Craiului 

Pe langa aceste frumuseti salbatice iti recomandam sa faci o vizita si catre urmatoarele obiective :

  • Biserica “Adormirea Maicii Domnului”, localitatea Dragoslavele
  • Biserica de lemn “Sfantul Gheorghe” a schitului Dragoslavele
  • Muzeul Satului Bran
  • Castelul Bran
  • Ruinele cetatii Oratea din satu Podu Dambovitei
  • Biserica “Sfantul Nicolae” din Moieciu de Jos

Asadar, aloca-ti 2 zile din aceasta vara si descopera aceasta minune a naturii, Parcul National Piatra Craiului care iti ofera nenumarate posibilitati de a-l descoperi, fie ca vrei sa te bucuri mai mult de natura, fie ca alegi sa vizitezi aceste obiective cu o istorie bogata in spate. 

Sursa: Parcul National Piatra Craiului