Ne place sa descoperim noi locuri fascinante si legendare, pe care sa le aducem in fata ta.  Unul dintre acestea Lacul Vulturilor cunoscut sub numele de Lacul Fara Fund, aflat in Muntii Siriului. Altitudinea la care ajunge 1420 metri, iar peisajul salbatic este mirific.

Un lac periglaciar, aflat la 27 kilometri distanta de comuna Chiojdu, judetul Buzau, accesul catre lac este putin mai dificil. Daca optezi pentru o drumetie, distanta poate fi parcursa cam in 6 ore sau cu masina in 3 ore. Insa tine cont de faptul ca drumul este accidentat.  Te asiguram insa ca toate eforturile vor merita, pentru a te putea bucura de imprejurimi si de frumusetea lacului.

Sursa: Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund, un loc incarcat de legende 

Sunt 2 legende care vorbesc despre acest lac. Una dintre acestea face referire la cunoscutul scriitor Alexandru Vlahuta care sustinea ca locul este salasul de primavara al vulturilor, fiind locul unde ei isi invatau puii sa zboare si sa bea apa pentru intinerire “vin vulturii, primavara, de beau apa ca sa intinereasca, aici isi invata puii sa zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufaşsii regi ai inaltimilor”.

Cealalta legenda este despre un cioban care si-a aruncat ciomagul in apa lacului si a plecat. Dupa un an de peregrinari, isi gaseste ciomagul in Dunare. Mistuit de dorul de acasa si al mioarelor, se hotaraste sa se intoarca.

Alte povesti construite in jurul apei lacului fac referire la adancimea acestuia, care in ciuda numelui, este de doar 2,5 metri. Se spune ca oamenii au construit un drum pe sub in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a pacali nemtii, iar tancurile ce au intrat pe sub acel drum, nu au mai iesit niciodata.

O alta poveste aduce in prim plan locuitorii din satele de la poalele muntelui care isi aruncau in lac bogatiile de frica tatarilor, care stiau de averea acestora. Gandul lor a fost ca si le vor recupera odata cu trecerea inamicilor, dar nimeni nu a mai gasit nimic.

Sursa: Lacul Vulturilor sau Lacul Fara Fund, un loc incarcat de legende 

Langa lac se afla si cabana de vanatoare “Lacul Vulturilor”, insa nu este permis accesul turistilor (exista doar posibilitatea de a va adaposti in caz de vreme rea).

Cu siguranta aceste legende si povesti au ajutat la sporirea farmecului locului, fiind unul dintre motivele pentru care turistii aleg sa descopere vraja acestui loc.

Iarna accesul este mai aneveios, din cauza temperaturilor scazutesi troienelor de zapade. Peisajele de iarna sunt superbe, insa siguranta ar trebui sa primeze, astfel ca iti recomandam sa te bucuri de acest obiectiv turistic inedit in perioada calda.

Pregateste-te sa surprinzi imagini incredibile cu multe capre negre (specie pe cale de disparitie) dar si vulturi.

Sursa: Capra Neagra, curiozitati

Citeste si : Bucura-te de o vacanta placuta in Buzau!