Fiecare dintre noi a auzit cel putin o singura data de Miercurea Ciuc, oras de care se vorbeste deseori mai ales cand vine vorba de prognozele meteo. Aici se inregistreaza deseori temperaturi negative, iar daca vrei sa resimti iarna din plin, atunci ultima luna din sezonul rece ar trebui sa te surprinda aici.

Sursa: Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Miercurea Ciuc 

Din punct de vedere geografic, Miercurea Ciuc este un oras de munte ce se afla in judetul Harghita, in partea estica a regiunii istorice Transilvania. Cu o populatie de peste 40.000 de locuitori, acest oras este si cel mai important de la nivelul intregului judet. In ceea ce priveste denumirea sa, este bine de stiut faptul ca aceasta provine de la faptul ca aici se organizau targuri saptamanale in zilele de miercuri, in vremurile de  altadata.

Daca te intrebi ce poti sa vizitezi intr-o mica vacanta la Miercurea Ciuc, atunci afla ca aici exista numeroase atractii turistice interesante.

Incepem cu strazile incarcate de istorie, mai ales cele din partea centrala a orasului. Cea mai cunoscuta strada este Strada Petofi Sandor, iar popularitatea sa se datoreaza existentei a numeroase cladiri monument, cu un design de exceptie.


Sursa: Miercurea Ciuc 

Nu uita sa treci si prin fata cladirii Vidago, ce se afla exact la intersectia strazilor Korosi Csoma Sandor si Petrofi Sandor. Noi iti recomandam acest lucru tocmai pentru ca este vorba de o cladire cu o arhitectura splendida, in stil secesionist. Imobilul a fost construit inca din anul 1904, iar de-a lungul timpului a avut numeroase functii, de la cinema si banca, pana la centru editorial de calcul.

Castelul Miko este urmatoarea noastra propunere, fiind totodata si cea mai veche cladire de la nivelul orasului. Stiai ca acest castel a fost construit inca din anul 1611, de catre consilierul principelui Gabriel Bethlen? Cincizeci de ani mai tarziu, imobilul a devenit tinta tatarilor, ce l-au incendiat. Totusi, generalul de origine austriaca, Stephen Steinville, s-a ocupat de procesul de reconstructie a castelului.

Incepand cu mijlocul secolului al XX-lea, Castelul Miko a fost transformat in muzeu, avand aceeasi functie si la momentul actual. Acesta gazduieste colectiile Muzeului Secuiesc al Ciucului, iar daca iti doresti sa descoperi mai multe informatii despre specificul local, nu uita sa introduci pe lista ta si Castelul Miko.


Sursa: Cetatea Miko, Miercurea Ciuc

Biserica Milenara se afla in topul celor mai vizitate atractii turistice din oras. Daca optezi pentru cazare in Miercurea Ciuc, atunci trebuie sa iti creezi si un itinerariu. Nu uita sa treci pe lista ta si acest edificiu religios ce a fost realizat in anul 2003, in stil baroc. Arhitectul Makovecz Imre a fost cel ce s-a ocupat de amplul proiect, iar rezultatul obtinut a fost pe masura asteptarilor.

Prin urmare, daca inca nu ai ajuns in Harghita, atunci luna februarie este momentul prielnic pentru a descoperi mai mult din specificul acestui oras transilvanean. Da o fuga in inima tarii si iesi din cotidian! 

Citeste si : Top 10 obiective turistice de neratat din judetul Harghita