Ai auzit vreodată de Marginimea Sibiului? O regiune cu un potential turistic ridicat, ce se afla in plin proces de dezvoltare. 

Formata din nu mai putin de 18 localitati, Marginimea Sibiului este zona in care timpul pare ca sta în loc. Nimic nu este mai frumos decat sa te plimbi pe ulitele satelor si sa te simti exact ca in copilarie.
Sursa: Marginimea Sibiului - atractii si obiective turistice 


Avand in vedere faptul ca vorbim despre un taram unde se păstrează traditiile si obiceiurile exact ca in vremurile stravechi, nu este de mirare numarul impresionat de vizitatori ce aleg sa petreacă macar cateva zile in acest mic colt de rai. Remarcabile sunt si peisajele pitoresti, specifice zonei montane.

 

Principala activitate a localnicilor este reprezentata de cresterea animalelor. Nu ar trebui sa te surprinda turmele de oi ce pasc pe dealuri sau cardurile de vite ce se intorc seara de la pascut.

Casele vechi de sute de ani si-au pastrat stilul arhitectural. Unele dintre acestea sunt disponibile turistilor ce se afla in cautarea unui spatiu de cazare rustic.

Nimic nu este mai fascinant decat sa iti petreci timpul intr-un astfel de imobil, unde fiecare piesa de decor pare ca ar avea o poveste.
Sursa: Marginimea Sibiului 


Marginimea Sibiului este apreciata de fiecare turist in parte si datorita gastronomiei. Preparatele traditionale sunt de-a dreptul delicioase si sunt realizate doar din ingrediente ecologice.

Branza de burduf, afumaturile, casul sau dulceata de fructe de padure, toate acestea au un gust inconfundabil.
Sursa: Produse traditionale din Marginimea Sibiului 


Gazdele binevoitoare sunt gata sa iti transforme vacanta intr-una perfecta, punandu-ti la dispozitie tot confortul de care ai nevoie pentru a te simti excelent.

 

Se spune ca o vizita in aceasta regiune este considerata a fi o lectie de istorie. De ce spunem asta? Pentru ca fiecare element traditional ilustrează viata satului de altadata. Obiectele de decor au fost facute cu multa migala, iar mestesugurile s-au pastrat din generatie in generatie.

 

Dacă acum cativa ani, doar turistii romani alegeau Marginimea Sibiului drept destinatie de vacanta, in prezent si turistii straini opteaza pentru aceasta zona. Stiai ca Marginimea Sibiului a fost declarata "Destinatie Europeana de Excelenta?" Nu este de mirare ca te poti intalni cu vizitatori din toate colturile lumii pe durata sejurului tau.

 

Din punct de vedere geografic, Marginimea Sibiului se afla in partea vestica a judetului. 

Dacă ajungi intr-o zi de sarbatoare in satele din Marginime, vei putea observa cum localnicii se indreapta catre biserica imbracati in costume populare a caror frumusete te va lasa fara cuvinte. Sursa: Cazare Marginimea Sibiului 


Aflate la poalele Muntilor Carpati, satele din Marginimea Sibiului sunt alegerea ideala atunci când iti doresti sa te reconectezi cu natura.

 

Aici exista si trasee montane special amenajate pentru turistii ce isi doresc sa exploreze zona si sa stea cat mai mult timp in aer liber.

 

Livezile cu meri aflate in imediata apropiere a caselor traditionale reprezinta locul perfect in care te poti relaxa in dupa-amiezile calde de vara. Fie ca citesti o carte sau pur si simplu admiri peisajele, vei avea parte de momentul tau de pauza. 
Sursa: Marginimea Sibiului 


Citeste si:  Ce poti vizita intr-un sejur in Sibiu?