Bucovina este considerata a fi un taram binecuvantat, datorita numeroaselor lacasuri de cult existente in aceasta zona. Construite inca de pe vremea domnitorilor moldoveni, manastirile si-au pastrat farmecul de altadata.

Orice turist ce ajunge in partea de nord-est  a tarii va dori sa viziteze si aceste obiective turistice remarcabile.

Manastirea Putna are atat un renume national, cat si international si este vizitata anual de foarte multe persoane din toate colturile lumii.

Sursa: Manastirea Putna 

Vorbim de cea dintai ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare, fiind construita intre anii 1466-1469.

Legendele dainuie pe acest meleag de poveste, fiind transmise din generatie in generatie. Potrivit istoricilor, alegerea locului in care urma sa fie zidita manastirea s-a facut prin tragerea cu arcul din varful de deal aflat in imediata apropiere a manastirii. In locul in care a ajuns sageata, acolo s-a inceput zidirea manastirii.

Din punct de vedere geografic, Manastirea Putna se afla la doar 77 km de Suceava, in Podisul Moldovei. In zilele noastre, monumentul religios este considerat a fi un important centru cultural.

Vizitatorii ce ajung in Bucovina nu parasesc aceasta zona fara a trece si pe la Manastirea Putna. Amplasata intr-un cadru natural de poveste, Putna se numara printre cele mai importante atractii turistice din tara noastra.

Sursa: Manastirea Putna 

Pe parcursul anilor, Manastirea Putna a fost supusa unor numeroase incercari, cum ar fi navaliri, incendii si ocupatii straine. Doar Turnul Tezaurului a fost pastrat din vremea domnitorului Stefan cel Mare.

Denumita simbolic “Ierusalimul Neamului Romanesc”, Manastirea Putna reprezinta totodata si locul in care se odihneste marele domnitor Stefan cel Mare si membrii familiei sale.

In prezent, oaspetii ce ajung la Manastirea Putna pot vizita intreg ansamblul manastiresc, ce cuprinde urmatoarele cladiri: biserica, turnul de acces, chiliile, turnul cu clopotnita, casa domneasca, muzeul, zidul de fortificatie si turnul tezaur.

Muzeul gazduieste o colectie impresionanta de obiecte de cult, manuscrise, ceramica din perioada medievala, broderii de inspiratie bizantina, etc.

De mare valoare spirituala este si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ce a fost adusa in tara din vremuri stravechi, tocmai din Constantinopol.

Desi initial lacasul de cult a fost creat pentru a functiona pe post de necropola domneasca a familiei domnitorului, odata cu trecerea timpului, Stefan cel Mare obisnuia sa se retraga aici ori de cate ori dorea sa isi gaseasca linistea.

Inclusa in Patrimoniul UNESCO, in anul 1966 Manastirea de la Putna a implinit 500 de ani de la construirea sa, fiind un prilej de sarbatoare la nivel mondial.

Sursa: Curiozitati despre Manastirea Putna 

De secole, monumentul este considerat a fi un adevarat izvor de liniste si de credinta. Nu este de mirare faptul ca foarte multi turisti aleg sa ia parte la slujbele ce se organizeaza in lacasul de cult. Fascinati de frumusetea locului si de arhitectura Manastirii Putna, acestia isi planifica deseori concedii in zona Bucovinei, tocmai pentru a vizita atractiile turistice din zona.

Asadar, daca inca nu ti-ai planificat concediul, este momentul oportun pentru a redescoperi frumusetile tarii.

Citeste si : Top atractii in judetul Suceava