Desi ne aflam in ultima luna de toamna si mai este foarte putin timp pana la Craciun, o vacanta este mereu binevenita. Poate te intrebi deseori care sunt cele mai fascinante atractii turistice ale toamnei, iar noi iti venim in ajutor in acest sens.

Lacul Sfanta Ana si Tinovul Mohos

Poate nu ai auzit pana acum de aceste doua locatii inedite ce se afla in zona Bailor Tusnad. Stiai ca Tusnad a fost una dintre cele mai apreciate statiuni balneoclimaterice in perioada Comunismului? Statiunea si-a pastrat farmecul de altadata, iar potentialul turistic este reprezentat atat de centrele de tratament, cat si de cadrul natural. Din statiune faci doar 40 de minute pana la Lacul Sfanta Ana. Desigur, exista si varianta sa mergi pe jos, intr-o drumetie de doua ore, timp in care te poti bucura de natura si de frumusetile acesteia.

Sursa: Lacul Sfanta Ana si magia drumului serpuit prin toamna 

Daca in zilele noastre poti sa te bucuri de un lac foarte frumos, cu mii de ani in urma aici exista un vulcan activ. Padurile de conifere ce inconjoara lacul sunt vesnic verzi, iar toamna este splendida in aceasta zona a tarii. Aer curat, lacul in care pare ca se oglindeste cerul si copacii falnici transforma locul intr-un mic colt de rai. Daca in marile orase aglomeratia atinge cote alarmante, la Tusnad timpul pare ca sta in loc. Ce poate fi mai frumos sa iesi din cotidian si sa iti reincarci bateriile intr-un sejur la munte?

Citeste si : Despre Lacul Sfanta Ana 

De asemenea, si lacul Tinovul Mohos este un lac de tip carstic, creat in urma unei eruptii vulcanice.

 

Sursa: De ce sa vizitam rezervatia Tinovul Mohos? 

Ceea ce este bine de stiut este faptul ca Tinovul Mohos este locul in care flora este unica. Datorita microclimatului existent in aceasta zona, aici cresc specii precum coacazele, rozmarinul salbatic si bumbacita.

Avand in vedere faptul ca apa contine o cantitate foarte mare de cenusa, lacul are o tenta neagra, ce ii confera un plus de originalitate.

Parcul National Cheile Tisitei 

Daca vrei sa scapi de traficul din Valea Prahovei si sa iti indrepti atentia catre o alta statiune montana la fel de interesanta, atunci ar trebui sa ai in calcul Cheile Tisitei, ce se afla la doar 70 de km de Focsani, in Vrancea.

Chiar daca temperaturile din termometru nu mai trec de 10 grade, o plimbare in natura este mereu binevenita si pentru sanatate. Aerul curat iti intareste imunitatea si iti reduce stresul acumulat in ultimele saptamani.

 

Sursa: Rezervatia naturala Cheile Tisitei 

Podurile suspendate, scarile de lemn pe care va trebui sa le urci si potecile serpuite te vor ajuta sa iti faci si antrenamentul zilnic. Miscarea inseamna sanatate, fapt cu care oricine este de acord.

Asadar, daca inca nu ai auzit de aceste locuri, atunci luna Noiembrie este momentul perfect in care sa te urci in masina si sa pornesti intr-o noua aventura.