Pentru persoanele ce nu au ajuns niciodata in partea de sud a tarii, in zona Olteniei, acum este momentul ideal. Vremea este din ce in ce mai frumoasa, ceea ce inseamna ca ar trebui sa profiti de zilele de vara si vizitezi cat mai multe atractii turistice din Romania.

Judetul Olt se remarca prin mostenirea istorica si culturala impresionanta. In zona aceasta au fost descoperite vestigii arheologice ce dateaza inca din Preistorie.

De asemenea, turistii opteaza pentru Olt datorita faptului ca aici se gasesc numeroase lacasuri de cult si casele memoriale ale unor personalitati marcante.

Iti prezentam in continuare cele mai interesante atractii turistice ale zonei, pe care merita sa le vizitezi.

1. Slatina

Slatina reprezinta resedinta judetului Olt, fiind totodata si un oras semnificativ din aceasta regiune. Avand in vedere faptul ca a fost atestata cu mai bine de 650 de ani in urma, Slatina are o mostenire istorica bine pastrata.

In partea centrala a orasului pot fi admirate cladiri cu o arhitectura impresionanta, cum ar fi Manastirea Clocociov, ce a fost construita in anul 1594.

Sursa: Manastirea Clocociov, obiective turistice Olt 

De asemenea, pentru turistii ce isi doresc sa viziteze cat mai multe monumente religioase, in Slatina exista si Schitul Streharet, zidit in secolul al XVII-lea.

Sursa: Manastirea Streharet 

2. Muzeul Campiei Boianului 

Amplasat in orasul Draganesti-Olt, Muzeul gazduieste unele dintre cele mai importante obiective turistice din intregul judet. Practic, aici s-a reconstruit un sat neolitic, avand drept model o asezare de acum 4.500 de ani. Satul este alcatuit din bordeie, fiind inconjurat de un sant.

La momentul actual, in interiorul Muzeului Campiei Boianului se construieste si o cetate dacica.

Cand va fi finalizata, localitatea dacica va avea in componenta gospodarii, un templu dacic si cateva turnuri de aparare. Toate acestea sunt realizate exclusiv din pamant, piatra, lemn si stuf, la fel ca in vremurile de altadata.


Sursa: Muzeul Campiei Boianului 

3. Cetatea Sucidava 

Aflata la doar 5 km de orasul Corabia, cetatea romana este un alt punct de interes pentru turistii ce ajung in Olt.

In acest loc pot fi admirate ruinele fostei bazilici crestine, ce reprezinta monumentul cel mai vechi descoperit la nord de Dunare.

Orasul Corabia are deschidere la Dunare si a functionat in trecut drept port. De aici, turistii pot admira fluviul in toata splendoarea sa.

Pe langa frumusetea naturii, in oras exista si atractii turistice de tip cultural, cum ar fi Muzeul de Arheologie si Etnografie.


Sursa: Portul turistic Corabia 

4. Complexul memorial "NIcolae Titulescu "

Este vorba despre un muzeu creat in semn de apreciere pentru activitatea politicianului roman. Acesta era domicilat in Craiova, insa intreaga sa copilarie si-a petrecut-o in localitatea ce era denumita in trecut „Titulesti”.

Imobilul a apartinut familiei de mosieri Titulescu, iar in zilele noastre a fost transformat in muzeu, pentru ca vizitatorii sa poata admira unele piese de mobilier sau obiecte personale ale politicianului.

Asadar, daca esti pasionat de istorie si de cultura romaneasca, atunci planifica-ti o vizita in Olt si descopera atractiile turistice ale zonei, care te vor impresiona.